Güncel

En güzel unutulmayan Necip Fazıl sözleri...

Bugün Türk edebiyatının Sultanü'ş Şuara (Şairler Sultanı) unvanlı şairi Necip Fazıl Kısakürek'in aramızdan ayrılışının 38. yıldönümü. Bu acı gün anısına, sizlere en güzel unutulmayan Necip Fazıl sözlerini derledik. İşte en güzel unutulmayan Necip Fazıl sözleri...

Abone Ol

Yanında olduğum zaman değerimi bilmezsen; değerimi bildiğin gün beni yanında bulamazsın… Sevdiğini belli et. Gizlemek başkalarına fırsat vermektir.

Üç günlük dünya için gayret üstüne gayret, ebedi bir yaşam için gayret yok hayret. Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim; gündüzler size kalsın, verin karanlıkları!

Bana çağdışı diyorlarmış. Ne büyük bir onur! Ben bu çağın dışında kalmayayım da, içinde mi boğulayım. Kendini dünyalar kadar değerli zannedenlere kısa bir not! Dünya beş para etmiyor.

Sadece Allah’a inanın. Gerisi inanılacak gibi değil. Sen çok sev de bırakıp giden yar utansın.

Kurban olduğum Allah’a bile günde beş vakit ulaşılabiliyorken, kendini ulaşılmaz sananlara selam olsun. Gençliğine güvenip vakit çok erken derken; belki de elveda bile diyemezsin giderken!

Yaprak ağaçtan sıkılmıştı, bahar bahaneydi. Benim istediğimi Allah istemiyorsa konu kapanmıştır.

Her kahkaha da Allah’a şükretmiyorsan, neden her ağladığında ona kızıyorsun. Yanında olduğum zamanda değerimi bilmezsen, değerimi bildiğin gün yanında bulamazsın.

Ya İslam’la yükselir ya inkarla çürürsün. Bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün. Sevdiğini belli et… Gizlemek başkalarına fırsat vermektedir. Kimileri vardır aşkın en yücesine layıktır. Kimileri vardır aşkın en yücesini versen de aşağılıktır.

Yaşamıyoruz… Resimlerimiz, fotoğraflarımız kadar yaşamıyoruz. Yeryüzü boşaldı habersiz miyiz? Güneşe göç var da kalan biz miyiz?