Televizyon

En iyi Netflix dizileri hangisi? İşte en güncel Netflix dizi önerileri…

En iyi Netflix dizileri hangisi sorusuna yanıt arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte en güncel Netflix dizi önerileri…

Abone Ol

The Last Dance The Last Dance, efsanevi basketçi Michael Jordan’ın da forma giydiği Chicago Bulls basketbol takımının 1997-98 sezonundan yayınlanmamış görüntülerle dolu, Michael Jordan’ın hayatını ve Chicago Bulls’un diğer efsanevi oyuncularla dolu kadrosunu da arka plana alan belgesel mini dizisi. Bu projenin yıllardır yayınlanması bekleniyordu ve sonunda Netflix pandemi günlerinde olaya el atıp basketbolseverleri ve Michael Jordan hayranlarını sevindirdi. Gerçekten basketboldan anlayın veya anlamayın izleyen herkesin sevebileceği bir yapım olmuş.

Snowpiercer: 2013'te beyazperdeye başarılı bir şekilde aktarılan Kar Küreyicisi filmi, oldukça sevilmişti. Netflix, aynı hikayeyi alarak dizi haline getirdi. Filmi izleyenler için yeni bir şey sunmayan Snowpiercer dizisinde, insanlığın yaşamak için tek umudu olan trende hayata tutunurken mücadele ettikleri trende görüyoruz.

Narcos ve Narcos Mexico Narcos, ilk iki sezonunda, Kolombiya’nın uyuşturucu imparatoru Pablo Escobar’ın hayatına ve ABD ajanlarınca yakalanmasına, üçüncü sezonda ise, Kolombiya’nın diğer uyuşturucu imparatorlarının yaşamlarına odaklanan bir polisiye dizi. Escobar’ın hayatını daha önce okumadıysanız hayretlerle izleyeceksiniz. O kadar ki zaman zaman bunun gerçek bir hikaye ve kişiyi anlattığına inanamayaksınız. Konusunun ilginçliği kadar, işlenme şekli de başarılı. Bölümler ortalama 45 dakika. Narcos: Mexico ise Kolombiya’dan sonra Meksika’daki Guadalajara kartelinin hikayesini anlatıyor.

Atiye Netflix'in Hakan: Muhafız'dan sonraki ikinci Türk dizisi Atiye, bizi Anadolu'nun kadim tarihi ile harmanlanmış fantastik bir maceraya götürüyor. Başarılı bir ressam olan Atiye'nin binlerce yıl öncesinden bugüne uzanan hikayenin merkezinde yer aldığını görüyor, gözlerimizi bir anda Nemrut'ta ve Göbeklitepe'de açıyoruz.

Extracurricular  Bir grup lise öğrencisinin para kazanmak için suç işlediği, bunun kaçınılmaz bir sonucu olarak başlarına ciddi belalar aldıklarını anlatan Extracurricular dizisi, son yıllarda pek çok dikkat çekici film ve dizinin çıktığı Güney Kore'den geliyor.

Stranger Things İzleyenlere 80’ler nostaljisi yaşatan, korku, komedi, fantastik ve dram öğelerini başarılı bir şekilde harmanlayan Stranger Things, Hawkins adlı bir kasabada, bir çocuğun kaybolması ile başlayan gizemli ve fantastik olayları, kaybolan arkadaşlarının izini bulmaya çalışan bir grup çocuk ve ailelerinin başına gelenleri konu alıyor. İnanılmaz sürükleyici, bir gece de bir sezon devirtir. Dizinin en büyük artısı ise sevimli çocuk oyuncu kadrosu, Wionna Ryder ve David Harbour’un başarılı performansları. Bölümler ortalama 50-55 dakika. Şu anda yayınlanmış 3 sezonu var. Dördüncü sezonun Ekim ya da Kasım 2020’de yayınlanması bekleniyor. Biz de dört gözle bekliyoruz.

House Of Cards David Fincher’ın yapımcıları arasında bulunduğu House of Cards, çevirdiği politik entrikalarla ABD’de kongre üyeliğinden en üst mevkiye kadar yükselen Francis Underwood’un hikayesini konu alıyor. Kevin Spacey ve Robin Wright’ın başrolünde olduğu dizide, altıncı ve son sezonda Kevin Spacey’i izlemedik çünkü kendisi hakkında çıkan taciz şuçlamalarından dolayı diziden çıkartılmıştı. Dizinin toplam 6 sezonu var. Bölümler ortalama 50 dakika.

Seven Seconds ABD ve dünyada giderek tırmanan ırkçılık sorununa oldukça güncel bir perspektiften bakıyoruz. Siyahilerin polisler tarafından öldürüldükleri ve ayrımcılığın kanun uygulayıcıların ellerinde şekil bulduğu bir dünyada, 7 Saniye dizisi gerçekleri yüzümüze vuruyor. Pek o gerçekleri toprağa gömmek mümkün mü?

13 Reasons Why Önce neden izlenmemesi gerektiğini söyleyelim. Bu dizi ABD'deki gençlerin intihara eğilimini ciddi oranda arttırdı (CNN). Yine de izlediği gerçeklik ile yaşadığı gerçekliği ayırt edebilenler için son derece kaliteli bir yapım. Her ne kadar eleştirmenler tarafından fazla radikal bulunduğu için düşük değerlendirmelere maruz kalsa da deliler gibi. Kız arkadaşı intihar eden bir gencin başına gelenleri izliyoruz. Hayal ve gerçek birbiriyle dans ediyor.

The Maniac Bir defa bu sorunun ilk cevabı müthiş oyuncuların bulunduğu kadro. Ardından da dizinin eşsiz konusu geliyor. Eğer ciddi psikolojik sorunları tek bir ilaçla ortadan kaldırmak mümkün olsaydı ne olurdu? İşte bu sorunun cevabını aramak isteyen bir grup bilim insanının, psikolojik sorunlar yaşayan insanları nasıl laboratuvar faresine dönüştürdüğünü izliyoruz. Hayatınız boyunca yaşadığınız trajedilerin, bilinciniz ve psikolojiniz üzerinde nasıl etkili olduğunu görüyorsunuz. Bu diziyi izledikten sonra unutmak pek de mümkün değil.

The Crown En pahalı Netflix yapımlarından olan The Crown, Birleşik Krallık’ın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth’in yaşamına ve İngiliz monarşisinde kapalı kapılar ardında gelişen olaylara odaklanıyor. Kraliçenin gençlik yıllarını Claire Foy canlandırırken, orta yaşlılığını ise Olivia Colman canlandırıyor. 5. sezonda kraliçeyi canlandıracak isim ise Imelda Staunton olarak açıklandı. Şu anda yayınlanmış 3 sezonu var. Bölümler ortalama 1 saat. Dizinin dördüncü sezonunun, en erken 2020’de yayınlanması bekleniyor.

Love, Death & Robots Love, Death & Robots, David Fincher’ın da aralarında bulunduğu yapımcı kadrosu ile öne çıkan, bilimkurgudan fantastiğe, dramdan komediye birçok farklı türlerde, robotların başrolde olduğu bölümler sunan bir antoloji dizi. Şimdilik 18 kısa bölümden oluşan tek bir sezonu var fakat ikinci sezon da yolda.

Orange is the New Black Piper Chapman adındaki bir kadının hapishaneden çıktıktan sonra yazdığı kitaba dayanan hikaye, listenin en yumuşak yapımlarından birisi. Hikayede canlandırılan gerçek kadınların çoğu hala hayatta, hatta gerçek Piper Chapman dizinin danışmanları arasında yer alıyor.

Suburra İtalyan mafyalarını bilirsiniz. Peki ya onlara dair yakın tarihli gerçek bir hikâyeyi baştan sona kadar izleseniz. Roma kentinin yakınlarındaki bir sahil kasabasında gerçekleşen organize suçlar, bu suçlara göz yuman politikacılar ve o bölgede eli bulunan Vatikan arasındaki gerilim dolu bir öykü ile karşılaşacaksınız. Netflix'in İtalyan dizisi Suburra, eleştirmenlerden büyük destek gördü, bizden söylemesi.

Kingdom Fantastik aksiyonu bol Asya dizilerinin Netflix yorumlamasıyla karşı karşıyayız. Kralları hasta olan bir krallıkta, genç bir prens amansız bir virüse karşı mücadele veriyor. Yapımın Ssya kökenli oluşu, klişelere dünyanın en kaliteli baharatlarını karıştırmış tadı veriyor.

Outlander  Amerikalı yazar Diana Gabaldon’ın aynı adlı romanından uyarlanan Outlander, zamanda yolculuk yapan Claire Randall adlı evli bir savaş hemşiresinin fantastik hikayesini konu alıyor. 1945 yılından 1743 yılına yolculuk eden Claire, burada yeni bir hayata başlıyor ve bu iki hayatı arasında kalıyor. Dizinin toplam 5 sezonu yayınlanmış fakat Netflix’te 4 sezonu bulunuyor. Bölümler ortalama 55 dakika sürüyor.

Final Space Uzayda geçen bir bilimkurgu ve macera animasyonu olan Final Space, bir hapishane uzay gemisinde mahkum olarak uzayda dolaşan beceriksiz bir astronot olan Gary Goodspeed’in, Mooncake adını verdiği uzaylı arkadaşı, geminin bilgisayarı HUE ve zamanla onlara katılacak diğer karakterlerle evreni kurtarma çabasını konu ediniyor. Şimdilik 2 sezonu yayında. Bölümler ortalama 20 dakika sürüyor.

Vis a Vis  İspanyol yapımı olan Vis a Vis aslında birçok kez anlatılmış olan bilindik bir hikaye anlatıyor. Zimmetine onun için para geçirmesini isteyen sevdiği erkek tarafından kandırılan Macerena Ferreiro, kendini 7 yıl hapse mahkum edilmiş halde buluyor. Dizinin devamında, hapishane hayatında var olma mücadelesini izliyoruz. Toplam 4 sezonu var. Bölümler ortalama 1 saat 10 dakika sürüyor.

The 100 Nükleer bir felaket sonrası Dünya yaşanmayacak bir yer haline gelmiştir. Dizi, bu olayın üzerinden bir asır geçtikten sonra dünyanın yeniden yaşanabilir bir yer olup olmadığını anlamak üzere uzay istasyonlarından Dünya’a gönderilen 100 kişinin maceralarını konu alıyor. Oyunculuklar ve prodüksyon kalitesi kötü olmasına rağmen delice sürükleyici. İlk sezon özellikle kalite olarak düşük, ama dizi tutunca biraz daha fazla bütçe ayırmışlar, muhteşem olmasa da toparlıyor. Ona rağmen çok beğenerek izlediğimiz ve aksiyon severlerin mutlaka izlemesi gereken bir dizi. Toplam sezon sayısı 7 fakat Netflix’te 5 sezonu var. Bölümler ortalama 40 dakika.