Güncel

En zengin kim? İşte dünyanın en zengin 10 insanı...

Ünlü ekonomi yayın organı Forbes, dünyanın en zengin insanlarının listesini paylaşmıştı. Listeye 2 bin 755 milyarderin girdiği belirtilirken, bu sayının bugüne kadarki en yüksek milyarder sayısı olduğu açıklanmıştı.

Abone Ol

Jeff Bezos: 191 milyar dolar Dünyanın en zengin adamı olarak listede yer alan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un serveti tam olarak 191 milyar dolar. Jeffrey Preston Bezos, dünya çapında faaliyet gösteren teknoloji şirketi Amazon'un kurucusu, CEO'su ve başkanı olarak bilinen Amerikalı internet girişimcisi, sanayici, medya sahibi ve yatırımcıdır.

Bernard Arnault ve ailesi: 184 milyar dolar Elon Musk’ı geçerek 184 milyar dolarlık servetiyle listede ikinci sıraya yerleşen Bernard Arnault, ünlü Fransız iş adamıdır. Arnault, aralarında Louis Vuitton, Moet ve Chandon gibi markaların olduğu lüks markalar grubu LVMH'nin CEO'su ve başkanıdır. Bahamalar'da özel bir adası olduğu bilinen ünlü milyarderin Notre Dame Katedrali'nin onarımı için 200 milyon euro bağışladığı kaydedilmiştir.

Elon Musk: 166 milyar dolar Alınan son verilerine göre dünyanın en zengin üçüncü adamı 166 milyar dolar servetiyle Elon Musk. Son zamanlarda bitcoin piyasasında fazlaca söz sahibi olan Elon Musk, aynı zamanda SpaceX'in kurucusu, CEO'su ve mühendislik ile tasarım ofisleri şefi; erken yatırımcı, Tesla, Inc.'in CEO'su ve ürün mimarı; The Boring Company'nin kurucusu; Neuralink'in kurucu ortağı; OpenAI'nin kurucu ortağı ve ilk eş-başkanıdır.

Bill Gates: 129 milyar dolar Microsoft’un kurucusu ünlü milyarder Bill Gates, 129 milyar dolar servetiyle listemizin dördüncü sırasında yerini alıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, saniyede yaklaşık 4 bin 630 dolar kazanan Gates’in tüm servetini bitirebilmek için yaklaşık 400 yılın her gününde 1 milyon dolar harcaması gerek.

Mark Zuckerberg: 115 milyar dolar Amerikalı bilgisayar programcısı, girişimci ve Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, dünyanın en zengin insanları arasında beşinci sırada. 36 yaşındaki başarılı girişimci, dünyanın en genç milyarderi olarak anılıyor.

Warren Buffett: 109 milyar dolar Berkshire Hathaway yatırım şirketinin sahibi olan Buffett, ABD’li iş adamı ve hisse senedi yatırımcısıdır. 90 yaşındaki Buffett, 109milyar dolar servetiyle listemizin altıncı sırasında yerini alıyor.

Larry Ellison: 105 milyar dolar 105 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanları arasında yedinci sırada bulunan Larry Ellison, veritabanı yazılımı firması Oracle'ın kurucusu. Microsoft’un en büyük rakiplerinden biri olan Oracle, tüm satın aldığı şirketlerle kurumsal pazarda Microsoft ve SAP'ın en büyük rakibi olmayı başardı.

Larry Page: 102 milyar dolar Lawrence Page veya bilinen adıyla Larry Page, web arama motoru Google'ın temel algoritmalarının geliştiricisidir. Page ayrıca, Google şirketinin kurucularındandır. Şu an Alphabet Inc. şirketinin yönetim kurulu başkanı konumundadır. 48 yaşında olan Page’in mevcut serveti ise 102 milyar dolar.

Sergey Brin: 99 milyar dolar Google’ın bir diğer kurucusu olan Sergey Brin, listemizde dokuzuncu sırada yerini alırken, serveti 99 milyar dolar. 3 Aralık 2019'daki görevinden ayrılmasına kadar Brin, Google'ın ana şirketi Alphabet, Inc.'in başkanıydı.

Mukesh Ambani: 79 milyar dolar Hint milyarder iş adamı olan Mukesh Ambani, petrokimya firması Reliance Industries'in Yönetim Kurulu Başkanıdır. 79 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin onuncu kişisi olup listemizde son sıraya yerleşen Ambani, kendisi ve iki küçük kardeşi ile birlikte babaları Dhirubhai Ambani'nin kurduğu Reliance'ın yönetimini devralmıştır.