Spor

Fernando Santos'un derbi planı! Sürpriz orta saha...

Son dakika Beşiktaş haberleri... Siyah-beyazlılarda teknik direktör Fernando Santos, Galatasaray maçı öncesi stratejisini belirledi.

Abone Ol

Antrenman öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısında Galatasaray'a karşı farklı bir planla çıkmayacaklarına vurgu yapan Portekizli teknik adam, "Küçük takımlar Galatasaray'a karşı savunma yapıp kontratak oynuyorlar. Biz Beşiktaş'ız. Galatasaray'a karşı özel bir plan yapmayacağız. Her rakibimizi analiz ediyoruz ama burada önemli olan bizim nasıl oynayacağımız. Galatasaray maçında taraftarlar iyi savunma ve iyi hücum yapan bir takım görecek. " ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı sonrası gerçekleştirilen antrenmanda futbolcularıyla konuşan Santos, derbi galibiyetinin önemine vurgu yaparken, Galatasaray maçında takım olarak hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Deneyimli teknik adam, İstanbulspor maçında gördüğü kartla bu sezon ligdeki 4. sarı kartını görerek Galatasaray maçında cezalı duruma düşen Gedson Fernandes'in yerine 2 farklı plan düşünüyor.

Konyaspor maçında takımını öne geçiren golü atan Salih Uçan, ikinci devre başlamadan oyundan alındı. Fernando Santos'un sakatlıktan yeni çıktığı için yorgunluk hissettiğini söylediği milli futbolcu için sağlık ekibinin raporu beklenecek. Olumlu bir haber gelmesi halinde derbide AL-Musrati, Salih, Muci üçlüsü ile başlayacak.

Tecrübeli çalıştırıcının aklındaki bir diğer seçenek ise Musrati'yi 8 numaraya alıp, ön libero bölgesinde Daniel Amartey ile başlamak. Konyaspor maçının son 25 dakikasında bu şekilde prova yapan Santos, bu tercihle birlikte Libyalı orta sahaya serbestlik tanımayı ve orta sahada daha güçlü bir takım sahaya sürmeyi planlıyor.