Dünya

Filistinli müzik grubundan enkaz üzerinde konser

Filistinli müzik grubu, dünyaya Gazze'den halen umut fışkırdığını duyurmak için son saldırılarında yıkılan bir binanın enkazında "Enkaz Arasında Müzik" temasıyla konser düzenlendi.

Abone Ol

Filistinli Meddah El- Kamar müzik grubu, "Enkaz Arasında Müzik" temasıyla, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda harabeye dönen Gazze kentinin Er-Rimal Mahallesi'ndeki Eş-Şuruk adlı binanın enkazı üzerinde halka açık konser verdi.

Gazze'deki Filistin Kültür Bakanlığı ve Pozitif Enerji Merkezinin iş birliğiyle Eş-Şuruk adlı binanın enkazı üzerinde düzenlenen etkinlikte, grubun solisti Rauf el-Belbisi ulusal marş ve şarkılar seslendirdi.

Pozitif Enerji Merkezi Müdürü Tahrir Murteca, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin işlediği suçları kınamak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bölgenin hayatı sevmeye devam ettiği belirtildi.

Murteca, "Enkaz arasında yapılan bu etkinlik, dünyaya senelerdir saldırılara uğrayan abluka altındaki Gazze'den halen umut fışkırdığı ve bölgenin hayatı sevmeye devam ettiği mesajı taşıyor." dedi.

İsrail'in 10 Mayıs'ta başlattığı 11 gün süren Gazze saldırılarında 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere en az 254 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Filistinli halk şarkılara alkışlar eşliğinde eşlik etti.

.

.