Spor

Fransa’nın Türkiye düşmanlığı futbola yansıdı!

Fransa Ligue 1'de sezonu şampiyonlukla tamamlayan Lille'de Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı performanslarıyla dikkatleri üzerine çekti. Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Burak Yılmaz bu sezon 64 golün 38'inde doğrudan katkı sağladı. Fakat tüm bunlara rağmen Ligue 1'de yılın 11'ine seçilmezken şimdi de kulübün forma sponsorunun paylaşımı tepki çekti.

Abone Ol

Sadece Türkiye'den değil Fransa'dan da birçok futbol sever bu duruma özellikle sosyal medyadan tepkiler gösterdi. 10 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan Lille'in tarihi zaferinde büyük payı olan Türk futbolculara yapılan ayıplar sadece bununla da kalmadı. Sponsor firmanın hazırladığı paylaşımda da Türk düşmanlığı bir kez daha gün yüzüne çıktı.

SPONSOR FİRMADAN SKANDAL PAYLAŞIM!  Lille takımının forma sponsoru Boulanger, sosyal medya hesabından paylaştığı şampiyonluk görselinde hiçbir Türk oyuncuya yer verilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Kısa sürede Lille taraftarları ve Türk futbolseverler, firmanın milli futbolcularımızı yok saymasına büyük tepki gösterdi. Söz konusu paylaşıma yüzlerce cevap geldi.

64 GOLÜN 38'İNDE TÜRKLERİN İMZASI VAR  Bu sezon Lille formasıyla 28 resmi müsabakaya çıkan Burak Yılmaz, attığı 16 gol ve yaptığı 5 asistle tarihi zaferin başrolleri arasında bulunuyordu.