Spor

Galatasaray başkan adayları kimler? En güçlü aday kim?

Galatasaray'da 12-19 Haziran'da yapılması planlanan başkanlık seçimi öncesi katılacak 5 aday listesi oluşturuldu. Fakat Galatasaray'da bu aday listesi sayının artması bekleniyor. Başkanlık seçiminde öne çıkan aday olmazken tüm başkan adayları Fatih Terim ile yola çıkacaklarını vurguluyor.

Abone Ol

EŞREF HAMAMCIOĞLU Eşref Hamamcıoğlu, 1954 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1975 yılında Galatasaray Lisesi'ni tamamlayan Eşref Hamamcıoğlu, ardından Sorbonne Üniversitesi'nde İşletme bölümünü okudu ve 1980 yılında mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından Tekfen Holding'e bağlı grup şirketlerinde çeşitli kademelerde yöneticilik yapan Eşref Hamamcıoğlu, 1992-2012 yıllar arasında Sodexo'da Kurucu Genel Müdür ve CEO olarak görev aldı. Eşref Hamamcıoğlu, 1994-1998 yılları arasında Duygun Yarsuvat ve Anıl Büyükeroğlu başkanlıklarında Galatasaraylılar Derneği'nde ve 2001-2002 yıllarında Mehmet Cansun başkanlığında Galatasaray Spor Kulübü'nde yönetici olarak çalıştı. Eşreh Hamamcıoğlu, Türk-Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD, Türkiye Olimpiyat Komitesi üyesidir.

BURAK ELMAS Burak Elmas, 1974 İstanbul doğumlu. Ünlü iş adamı Sezgin Elmas'ın oğlu olan Burak Elmas baba tarafından aslen Giresunlu'dur. Burak Elmas, Avusturya Lisesi mezunudur. University of Denver'da Finans ve Pazarlama eğitimi alan Burak Elmas Sezginler Holding A.Ş., Exel Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.' de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 3 dönem Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış 2017 yılında Galatasaray Başkanlığı adaylığı için ismi geçmiştir. Özhan Canaydın döneminde futbol şube sorumlusu olarak görev alan Burak Elmas eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren' in damadıdır. Yelda Süren ile evliliğinden bir oğlu birde kızı vardır.

METİN ÖZTÜRK 1961 senesinde İstanbul'da dünyaya gelmiş olan Metin Öztürk, 1985 yılında Sigortacı gazetesini çıkarmaya başlamıştır. Öztürk daha sonra Güneş Reklamcılık olarak sigorta şirketlerinin basın danışmanlıklarını da almış ve alanında bir ilki gerçekleştirmiştir. Sigorta sektörüne 15 senedir Sigortacı gazetesi ile hizmette bulunan Metin Öztürk, Akademi Bilgisayarı da satın alarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2015 ve 2018 döneminde 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği başkanlığını görevini yürütmüş olan Metin Öztürk, Dursun Özbek'in listesinde yer alıp seçimlerde Mustafa Cengiz'e kaybetmiştir. Öztürk tekrardan aday olurken 4 Mart'ta gerçekleştirilen Genel Kurulda "Mustafa Cengiz ve yönetimi ibrayı hak etmediler. İbrasızlık doğru karar ama yanlış bir zaman. Eğer genel kurul Mayıs ayında olsaydı ben de ibra etmezdim" sözleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. 2 kız bir de erkek çocuk babası olan Öztürk'ün serveti hakkında net bir bilgi bulunmasa da sigorta sektöründe 41. yılını tamamlamış olan Assistline şirketinin, pazarının en büyük şirketlerinden biri olduğu bilinmektedir.

IŞIN ÇELEBİ Işın Çelebi (d. 15 Eylül 1950, Karaman) Türk siyasetçi ve akademisyendir Eski ANAP İzmir milletvekili ve Devlet Bakanıdır. ODTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji Bölümü mezunudur. İTÜ Metalurji Mühendisliğinde Master yaptı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi bölümünde de Master yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi bölümünde de doktorasını yaptı. İngilizce biliyor. DPT İktisadi Planlama Dairesi Uzmanı, Grup Başkanı, METAŞ Genel Müdürüydü. 18, 19, 20 ve 21. Dönem ANAP İzmir milletvekilliği yaptı. Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanıdır. Adnan Polat'ın başkan olduğu dönemde Galatasaray Spor Kulübü 2. başkanlığı görevini yürütmüştür. Işın Çelebi, evli ve üç çocuk babasıdır.

İBRAHİM ÖZDEMİR 1949 yılında Giresun'un Görele ilçesinde doğan İbrahim Özdemir, lisans eğitimini Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünde tamamlamıştır. Siyasetçi, mimar, bakan ve milletvekili gibi alanlarda da görev almıştır. Mimarlık ve müteahhitlik yapan Özdemir, 20 Mayıs 1983 tarihinde Turgut Özal liderliğinde kurulan Anavatan Partisi (ANAP) üyeleri arasında bulunmuştu. 17, 18 ve 19. dönemlerde ANAP’tan İstanbul Milletvekilliği yapan İbrahim Özdemir ayrıca 17. dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı görevini icra etmiştir. Yıldırım Akbulut’un kurduğu 47. Hükümet’te Devlet Bakanı, Mesut Yılmaz’ın 23 Haziran 1991’de kurduğu 48. Hükümet’te ise Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştır. Fransızca bilen İbrahim Özdemir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mevcut koşullarda aday olmayacağını açıkladığını belirten Mustafa Cengiz, "Benim yönetimimden biri aday olursa onu destekleyeceğim. Aday olmayacağım ama şartlar değişirse onlar da 'hayır olmayacağız' derlerse... Abdurrahim Albayrak'a, Yusuf Günay'a ve Kaan Kançal'a teklif ettim. Üçü de 'hayır' dedi. Teklifim sürüyor, sizlerin önüne atıyorum. Onlar olduğunda ben rahatım. 3,5 senede bir gün Bodrum'a gitmedik" diye konuştu.