Güncel

Hayvanseverler buraya! En zeki köpek ırkları…

Köpeklerin sadık hayvanlar olduğunu duymuşuzdur. Sadakatinin yanı sıra zekasıyla da etkileyen bu hayvanlar, hayvanseverler için adeta bir dost.

Abone Ol

Border Collie Enerjik ve oldukça sevecen olan bu ırk yıllarca çobanlık için biçilmiş kaftan olarak görüldü ve görevlerini kusursuzca yerine getirmesi ardından televizyon dizilerinde oynamalarıyla oldukça popüler hale geldi.

Poodle Süs köpeği olarak adlandırılmasına karşın, en zeki köpek cinslerinden biri olan Poodle, aynı zamanda hayvanseverlere en çok dost olan köpek ırklarındandır. Eğitilmesi kolay olan bu ırk, gerekli eğitimlerin ardından hemen her alanda başarı sağlayabilen bir ırktır.

Alman kurdu Hayvanseverlerin en çok dost olarak seçtiği ikinci ırk olan Alman kurtları, polis ve askeri teşkilatlar tarafından da tercih edilen bir ırktır. Zeki ve çevik olan bu ırkın koruma içgüdüleri de oldukça fazladır. Ülkemizde de pek çok başarılı operasyonlarda bu dostlarımız görev almıştır. Şefkatiyle çok bilinmese de, çocuk ve ailelere oldukça uyumlu bir ırktır.

Golden Retriever Günümüzde aileler tarafından dost olarak en çok tercih edilen ırklardan olmayı başaran bu ırk, oyun zekası dışında arama kurtarma ve rehber köpeği olarak da görevlerini layıkıyla yerine getiriyor.

Doberman Görünüşü ve fizikiyle heybetini metrelerce uzaktan belli eden bu ırk, en zeki ırklar arasında beşinci sıradadır. Aynı zamanda özel teşkilatlar tarafından da tercih edilen bir polis köpeği türü olan Doberman ırkı, sahibini koruma konusunda doğuştan gelen bir yeteneğe sahiptir.

Shetland Çoban Köpeği Bekçilik görevlerini yerine getiren bu ırk, çocuklarla çok iyi anlaşır. Aynı zamanda aileyi koruma içgüdüsüne sahip olan bu köpek ırkı, yabancılara saldırma ve sahibinden uzaklaştırma eğilimi içerisindedir.

Labrador Retriever Golden Retriever ile akraba olan bu ırk, kendisine verilen her görevin üstesinden gelebiliyor. Bu ırk, aynı zamanda en çok tercih edilen ırkların başında geliyor.

Papillon Komik ve tatlı görünüşü olan bu ırk, aynı zamanda keskin bir zekaya sahip. Öğrenme yetileri oldukça güçlüdür.

Rottweiler Listemizin son sırasında Rottweiler bulunuyor. Golden ve labrador ile aynı familyadan olan bu ırk, heybetli ve güçlü duruşunun yanında oldukça sadık ve korumacı bir ırktır. Bahçenizde bir Rottweiler varsa, kendinizi güvende hissedebilirsiniz.