Gündem

HDP’lilerle fotoğrafı ortaya çıkan Sofi Nurettin’in ölümü örgütün çöküşünü hızlandıracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklama ile PKK terör örgütünün Suriye sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı teröristin MİT ve TSK'nın başarılı operasyonu ile etkisiz hale getirildiğini açıkladı. HDP’lilerle fotoğrafı ortaya çıkan Sofi Nurettin’in ölümü örgütün çöküşünü hızlandıracağı bekleniyor.

Abone Ol

Uzun zamandır kırmızı bültenle aranan terör örgütü elebaşlarından ve örgütün en önemli isimlerin olan Sofi Nurettin kod adlı terörist Halef El Muhammed, MİT ve TSK‘nın başarılı operasyonuyla öldürüldü.

Sofi Nurettin, bugüne kadar örgütün askeri kanadında etkisiz hale getirilen en üst düzeydeki terörist oldu.

Suriye'den Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi olan Sofi Nurettin, Gara'da gerçekleştirilen operasyonda TSK'ye karşı eylemleri komuta etmiş ve 13 masum vatandaşın şehit edilmesi talimatını vermişti.

Zeytin Dalı ve Barış Pınarı’nda büyük hezimet alan Sofi Nurettin’in Suriye’den Irak’a geçtiğini tespit eden MİT, teröristin yakalanması için özel ekip kurdu. Ekiplerin başarılı takibi ve neticesinde gerçekleştirdikleri operasyon ile Sofi Nurettin etkisiz hale getirildi.

PKK’ya vurulan bu büyük darbe ile örgütün üst düzey yöneticileri arasında korku hakim olmaya başladı. Örgüt içinde çözülmelerin başladığı ifade ediliyor.

Teslim olduktan sonra itirafçı olan teröristin ifadeleri örgütün nasıl bir dağılma içine girdiğini gözler önüne seriyor: “Böyle bir ismin bile etkisiz hale getirildiği bir ortamda, genç kadroların kendi hayatlarını kurtarmak için teslim olmaktan başka çareleri yok."

Terörist Sofi Nurettin, örgütün Suriye sorumlusuydu. 2015-2020 yılları arasında PKK/KCK-PYD/YPG Suriye genel sorumlusu oldu. Sofi Nurettin’in Murat Karayılan'ın "akıl hocası" olduğu da belirtiliyor.

Güvenlik kaynaklarınca, MİT'in sahadan topladığı istihbari bilgiler doğrultusunda gerçekleştirdiği operasyonun, örgüt üzerinde kalıcı ve yıkıcı etkileri olacağı belirtiliyor.

Özellikle Sofi Nurettin’den sonra boşalan koltuk için yarışacak sözde üst düzey teröristlerin birbirleri arasında anlaşmazlık ve kırılmaların ortaya çıkması bekleniyor.

Öte yandan Halef El Muhammed'in, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'le çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıktı. Fotoğrafta ayrıca Murat Karayılan, Fehman Hüseyin, Sabri Ok, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibi terör örgütünün "sözde" üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu görülüyor.