Teknoloji ve Bilim

İnternetinizi Hızlandıracak En İyi 6 Yöntem!

Film izlerken, çalışırken, oyun oynarken veya internette dolaşırken internetiniz yavaşsa, bu yavaşlamaya bir çok terslik neden olabilir. Sorunun internetinizi sağlayan servis ile ilgili olduğunu düşünebilirsiniz fakat internetinizi etkileyen başka faktörlerde vardır.

Abone Ol

1. Modemin konumunu doğru yerleştirin. Çoğumuzun düşünmediği fakat internet hızını ciddi oranda etkilediği şey modemin nerede olduğudur. Eğer modeminiz yerde ise internetiniz daha az çekecektir. Mümkün olduğunca modemi evin ortasına ve yüksek bir yere koymanızı öneriyoruz. Böylece modeminiz evinizdeki her noktaya rahatça sinyal ulaştırabilir.

2. Modemin yanında sinyal dalgalarını örten cihazlar bulundurmayın. Modeminizin etrafında mikrodalga fırın, telsiz telefon, led ışıklar bulundurmayın. Bu tür cihazlar modeminizin sinyal dalgalarını örtmektedir. Ayrıca modeminizi kesinlikle dolap veya kutu gibi bir şeyin içerisine koymayın. Eğer modeminiz antenli ise antenleri yatay veya dikey olarak hareket ettirerek daha iyi performans alabilirsiniz.

3. Wifi'nızı koruyun ve şifrenizi sık sık değiştirin. Eğer wifi şifreniz korumalı değilse herkes ağınıza kolay bir şekilde erişebilir. Bu nedenle karmaşık ve zor bir WPA2 güvenlikli şifre kullanarak ağınızı korumalısınız. Ayrıca şifreyi sık sık değiştirmek internet hızınızın bir nebze de olsa artmasını sağlayabilir.

4. Wifi'nızın kanalını değiştirin. Eğer internetinizi komşunuzla beraber ortak kullanıyorsanız, wifi kanallarınızda çakışma olabilir. Bu çakışma ikinizin de internetini yavaşlatır. Ağınızı Network Analyzer Lite ve Wifi Analyzer gibi uygulamalarla analiz edin. Daha sonra en az seyahat edilen kanalı seçin.

5. Kullanmadığınız uygulamaları veya pencereleri kapatın. İnternetinizi hızlandırmanın bir başka yolu ise arkaplanda çalışan Skype, Windows güncellemeleri, Sohbet uygulamaları, Steam ve Discord gibi uygulamaları engellemektir. Bu gibi uygulamaların bir çoğu size farkettirmeden arkaplanda büyük miktarda veri kullanır bu da internet hızınızın ciddi oranda düşmesine sebep olur. Bu sorunu bilgisayarda görev yöneticisini açarak ve uygulamaları kapatarak çözerken telefonda, uygulamayı kapatmaya zorla yaparak çözebilirsiniz.

6. Modemi yeniden başlatın. Çok kullanılan fakat fazla etkili olmayan yollardan birisi ise modemi açıp kapatmaktır. Modemi yeniden açıp kapatmak, modemin hafızasını silmeye ve yeniden güncellemeye yarar. En çok kullanılan bu yöntem bazen probleminizi tamamen ortadan kaldırabilir. Kaynak:neoldu.com