Hayat

İstanbul'a yakın kamp bölgeleri

Kamp yapmanın insanlara hem psikolojik hem de fiziksel olarak faydası oldukça çoktur. Kalabalıktan uzak, açık havada ama izole, doğa içinde vakit geçirmek isteyenler için İstanbul'a yakın kamp bölgelerini sizler için derledik. İşte İstanbul'a yakın kamp bölgeleri...

Abone Ol

Kumköy Kilyos Kamp Alanı Temiz hava, deniz ve kum buna kim hayır diyebilir ki?

Balaban Gölü bir diğer adıyla Duru Göl, İstanbul’un Arnavutköy ilçesi yakınlarında yer almaktadır. Doğası ve sakin bir yer olması nedeniyle tam bir kamp yeridir...

Çilingöz Tabiat parkı ve plaj ile büyüleyen Çilingöz, Çatalca'da yani Karadeniz kıyısında. Çilingöz Tabiat Parkı, kamp yapmak ve doğayla iç içe olmak için çok uygun. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Çilingöz, yaklaşık 17 hektar alana yayılıyor. Çilingözı; piknik yapma, yüzme, avlanma ve yürüyüş yapma gibi aktivite alanları sağlamasıyla birçok ziyaretçinin de ilgisini çekiyor.

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı İstanbul’un en güzel köşelerinden Şile’de bulunan Hacıllı Köyü, şehir merkezine 90 km uzaklıktadır. Hacıllı Köyü’ne 2 farklı güzergahtan ulaşım sağlayabilirsiniz. Şile/Ağva üzerinden veya Şekerpınar/Gebze üzerinden asfalt yol ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Binek araçlarla kolay bir şekilde Hacıllı Şelalesi kamp alanının bulunduğu köye ulaşabilirsiniz. Hacıllı Şelalesi’ne ve akarsu kenarına kadar aracınızla inemiyorsunuz.

İnceğiz Hafta sonu İstanbul’da tarihin ve tabiatın içinde bir vadide gezmeye ne dersiniz? İnceğiz, Çatalca’nın yaklaşık 2500 yıl önce ilk kurulduğu bölgede yer alıyor. Tarih ve doğanın iç içe olduğu bu yerde Cenevizlilerin 9. yy'da kayalara oyduğu üç mağara bulunuyor.

Darlık Barajı Kamp Alanı Şile sınırları içerisinde yer alan bir başka kamp alanı da Darlık Barajıdır. Burası olta balıkçılığı için de tercih edilmektedir. Darlık barajına şahsi aracınızla gelmenizi tavsiye ederiz.

Karacaköy Kamp Alanı – Şile İstanbul’a 83 km Şile’ye ise 24 km uzaklıkta bulunan Karacaköy, İstanbul’un sakin tatil beldelerinden birisidir. Denizin içinde adeta gizli kalmış bir koyu anımsatan Karacaköy, İstanbul’da deniz kenarı kamp yapmak isteyenlerin mutlaka çadır kampı yapması gereken noktalardan biridir. İstanbul’da kamp yapmak istiyorsanız Karacaköy’ü mutlaka değerlendirmelisiniz.