Kültür Sanat

Korona günlerinde İstanbullulara nefes aldıran 5 mekan

Zorlu süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde birçok kişi koronavirüs salgını nedeniyle psikolojik olarak çöküntüye uğradı. Uzmanlar ise salgın süreci boyunca evde kalan vatandaşların zaman zaman evlerinden çıkmaları gerektiğini belirtti. Bizler de maske, mesafe kurallarını göz önünde bulundurarak İstanbullulara nefes aldıran beş mekanı derledik.

Abone Ol

Baltalimanı’nda bulunan Japon Bahçesi kolay ulaşımı sevenler için çok iyi bir kaçamak yeri. Japonya’nın sembolik Kiraz ağaçları arasında yürüyüş yapabilirsiniz.

Sevdiklerinizle yapacağınız hoş sohbetlere şelale ve gölet manzaraları eşlik edecektir.

Sarıyer’in kuzey kıyısında kalan bu tarihi kale, uçsuz bucaksız deniz manzarası ve kayalıklarıyla sizi şehrin gürültüsünden uzaklaştırıyor.

Giderken yanınıza hırka veya şal alabilirsiniz çünkü hiç durmayan rüzgârı bazen hafif bazense sert esiyor. Kaleye çıkarken karşınıza köy sakinlerinin inekleri de çıkabilir.

Anadolu yakasının tarihi korularından Fethi Paşa, boğaz manzarası ve ağaçlarıyla keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz bir yer. Üsküdar ve Kuzguncuk arasında kalan Paşalimanı caddesinden korunun aşağısına giriş yapabilirsiniz. Altunizade yönünden gelenler ise korunun yukarısından giriş yapabilirler. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan restoran yasakları kalktığı günlerde, koru içerisinde bulunan Fethi Paşa Sosyal Tesisleri’nde uygun bütçeli bir kahvaltı yapmanız da mümkün.

Kadıköy denilince akla ilk gelen yerlerden biri Moda. Moda’nın Marmara denizine bakan uzun sahilinde yürüyüş yapabilir, oturma alanlarında dostlarınızla keyifli anlar geçirebilirsiniz. Altın saati sevenler için gün batımında moda sahili oldukça cazip bir seçenek.

Mimar Sinan’ın bu topraklara armağan ettiği en güzel yapılardan biri: Süleymaniye Külliyesi. Fatih’te yer alan Süleymaniye Cami sakin atmosferi ve muhteşem mimarisiyle ziyaret edenleri adeta mest ediyor. Yerliler kadar yabancı turistlerinde odağında olan cami, özel bir manzaraya sahip.

Tarihi yarımadaya bakan cephesinde yüzünüze çarpan hafif rüzgâr size İstanbul’un kadim ruhunu hatırlatıyor.