Siyaset

Kral da var astronot da! Sandık başından ilginç görüntüler

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Oy vermeye farklı kostümler, araçlar ve hayvanlarla gelen bazı vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. İşte sandık başlarından yansıyan renkli anlar...

Abone Ol

ASTRONOT KOSTÜMÜYLE OY KULLANDI Düzce'de muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, oy kullanacağı okula kendi tasarladığı astronot kostümüyle geldi. Evinden astronot kostümünü giyerek çıkan 34 yaşındaki Bişgin, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

ALPER GEZERAVCI'DAN ESİNLENDİ Bişgin, kıyafeti tasarlarken Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan esinlendiğini söyledi. Gezeravcı ile gurur duyduğunu belirten Bişgin, Gezeravcı'nın uzaya çıkan ilk Türk olarak tarihe geçtiğini, kendisinin de astronot kostümüyle oy kullanan ilk kişi olarak tarihe geçmek istediğini belirtti.

"ADANA KRALI" DA OYUNU KULLANDI Adana'da kral kıyafeti giymesi ve taç takarak kentte dolaşması sebebiyle "Adana Kralı" olarak bilinen 69 yaşındaki Hüseyin Şen de oyunu kullandı.

Adana'nın sembol renklerini taşıdığını söyleyen Şen, "Kıyafetim turuncu ve beyaz. Bu renkler Adana'nın sembolüdür. Bugün de oy kullanmaya böyle geldim. Benimle fotoğraf çektirenler çok mutlu oluyor. Ben de mutlu oluyorum" dedi.

HACİVAT KOSTÜMÜYLE OY KULLANDI Yurt içi ve dışındaki bazı etkinliklerde yıllardır "Hacivat" karakterini canlandıran sanatçı Bülent Akay sandık başına kostümüyle geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı 65 yaşındaki Akay, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde oyunu kulandı. Sahnede giydiği "Hacivat" kostümüyle okula gelen Akay, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

"Bursa'nın Karagöz'ü" Hüseyin Bağlar ile yaklaşık 15 yıl aynı sahneyi paylaştıklarını anlatan Akay, "Nasreddin Hoca kendi memleketinde, Keloğlan kendi memleketinde oylarını kullanıyor, neden Hacivat ile Karagöz kendi memleketinde oyunu kullanmasın?" dedi.

PAPAĞANIYLA BİRLİKTE OY KULLANDI Antalya'da taksicilik yapan Rasim Işık, papağanıyla oyunu kullandı. 46 yaşındaki Işık, Gazi Anadolu Lisesi'ne papağını "Paşa" ile gitti. Diğer seçmenlerin de dikkatini çeken Işık, işlemlerinin ardından omzundaki papağanıyla kabine girdi. Oy verme işlemi sırasında papağının sürekli ses çıkarması salondaki görevlileri gülümsetti.

OY KULLANMAYA KÖPEĞİYLE GİTTİ Edirne'de yaşayan Nebahat Bilgin, köpeği "Bambi" ile oyunu kullandı. Bilgin, oy kullanacağı Kurtuluş İlkokuluna 7 yaşındaki dişi şivava cinsi köpeğiyle geldi.

YÖRESEL KOSTÜMLERLE OY KULLANDILAR Adana'da 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bir kişi sandık başına kentin yöresel kıyafetiyle gitti.

KIRGIZ TÜRKLERİ YÖRESEL KIYAFETLERİYLE OY KULLANDI Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgızlar, bu seçimde de yöresel kıyafetlerini giyip atlarıyla sandıkların bulunduğu okula giderek oy kullandı. Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan 1982 yılında göç eden Kırgız Türkleri, oy kullanmak için Ulupamir İlköğretim Okulu'na geldi.

Kırgız Türklerinden Hidayetullah Asyalı, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Her seçimde yöresel kıyafetlerini giyerek oy kullanmaya geldiklerini belirten Asyalı, "İlk defa oy kullanan gençlerimiz atlarıyla okula gelerek oylarını kullandı. Seçimlerin huzurlu geçmesini diliyorum" diye konuştu.

OY KULLANMAYA ATIYLA GİTTİ Kocaeli'de bir vatandaş oy kullanmaya atıyla geldi. 3 yıldır Rüzgar isimli atıyla tüm işlerini halleden Sümmani Yılmaz, bu sefer de oy kullanmaya geldi.

EFE KIYAFETİYLE OY KULLANDILAR Aydın'ın Germencik ilçesi Dampınar ve Çamköy mahallelerinde bir grup seçmen, efe kıyafetleri ve yöresel kıyafetlerle oy kullandı.

ATLI KOVBOY SANDIK BAŞINDA İzmir'in Yaka Mahallesi'nde binicilik antrenörlüğü yapan Faruk Ceren, oy kullanacağı Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu'na at üstünde giderken, öğrencisi Karya Kulapa da kendisine atla birlikte eşlik etti. "Karamel" ve "Kara İnci" adlı atlarıyla okula giden Ceren, sandığa gidip oyunu da kullandı.