Sağlık

Kurban Bayramı'nda sağlık önerileri!

2021 Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. 20 Temmuz 2021'de başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Vatandaşların özlemle beklediği bu günlerde hasret bitecek. Peki bu bayramda nelere dikkat etmeliyiz. İşte Kurban Bayramı'nda dikkat edilmesi gereken sağlık önerileri...

Abone Ol

1-) Kurban Bayram'ı sabahında kahvaltıda tüketilecek kurban eti sindirim sistemini zorlayacak bu nedenle Bayram gününü sindirim sıkıntılarıyla geçirmektense, kahvaltıda daha hafif yiyecekler tercih etmelisiniz.

2. Kesim sonrası bekleme süresi oldukça önemlidir. Uzmanlara göre etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesinde sağlık açısından fayda vardır. Bekletilmiş et hem daha lezzetli olur, hem de sindirimi kolaylaşır.

3. Nasıl pişirmeli sorusu her bayram sorulmaktadır. Özellikle kurban etlerinin pişirilmesinde tercih edilecek en sağlıklı iki yol, ızgara ve fırın kullanmaktır. Ayrıca bol yağ dökmek yerine etin kendi yağını kullanmak gerekir. Ek olarak kısık ateşte ve uzun uzun pişirmeniz etin lezzetini arttıracağı gibi sağlık açısından da oldukça önemlidir.

4. Kurban Bayramı günlerinde et tüketilirken yanında sebze ve salata tüketimi, hem lezzet hem de sağlık açısından fayda sağlar. Sebze ve salata, etteki protein ve demirin emilimine yardımcı olur.

5. Kurban etinin yanında ne içmeli sorusu sıkça araştırılıyor. Ayran ve kefir akla gelen ilk sağlıklı seçenekler. Gazlı içeceklerse, sindirim sistemini daha da zorlayacağı için önerilmiyor.

6. “Kurban etinin üzerine tatlı yemeden olmaz” diyenlerdenseniz, size önerimiz en azından ağır (şerbetli) tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih etmeniz.

7. Yeme sıklığı... Kurban Bayramı’nda büyük sofralar kurulur, evet. Bu sofralar her zamanki sofralardan daha dolu olur, doğru. Ama yine de siz midenizi ve sindirim sisteminizi zorlamamak için tek bir öğüne çok yüklenmek yerine, azar azar ve kısa aralıklarla et yemeye çalışın.

8. Kurban etlerinin saklanması...Her et gibi kurban eti de hızlı bozulur. Bu nedenle saklanma ve sonrasında çözme aşamaları önemlidir. Kesilen kurbanın eti bir hafta içinde tüketilecekse, et buzlukta,