Güncel

Lezzet yolculuğuna var mısınız? İşte şehirlerin en lezzetli yemekleri...

Yaşadığımız yerlerin kendine özgü tatları, lezzetleri vardır. Biz de, gezemediğimiz şu dönemde Türkiye'nin dört bir yanından ayrı ayrı lezzetleri sizler için birleştirdik. Bizimle lezzet yolculuğuna var mısınız? İşte, şehirlerin en lezzetli yemekleri...

Abone Ol

Adana Kebap Pandemi döneminde olduğumuz için gezemesek de, normalleşmeye döndüğümüz anda gidip yerinde yemenizi tavsiye ettiğimiz enfes lezzet: Adana Kebap. Tadıyla namını tüm ülkeye, hatta ülkenin de dışına duyurmuş olan bu lezzete doyamayacaksınız.

Adıyaman- Çiğköfte Çevremizde veya üniversite hayatlarımızda mutlaka 'Çiğköfte partilerine' şahit olmuşuzdur. Bu partilerin başrolünde muhakkak bir Adıyamanlı vardır. Bol yeşillik ve limonla yemeniz tavsiye edilir. :)

Ankara tava Şehrin sevilerek yenilen yöresel yemeklerinden biridir. Sade gibi görünse de lezzeti sadeliğinden sıyıracak biçimdedir. Bu lezzetli yemeği oluşturan malzemeler ise şehriye, kemikli et, biber ve domatestir. Ankaralılar pirinç ve arpa şehriye ile iki farklı türde yapmaktadır. Bununla birlikte kuşbaşı et veya kaburga etinden de yapılıyor. Kaburga etinden yapılanın daha lezzetli olduğu da söylentiler arasında, bizden söylemesi :)

Afyonkarahisar- Kaymak, Sucuk, Lokum Afyon denilince bu 3 lezzeti unutmak da, ayırmak da mümkün olmuyor. Tadını anlatmaya bile gerek olmayan bu 3 güzel lezzeti yerinde yemenizi tavsiye ederim. Merkezde çok meşhur bir lokumcu vardı, sokağa girdiğiniz anda önündeki kuyruktan tadının güzelliğini anlayabiliyorsunuz. Aynı sokakta en güzel sucuğu satan bir yer de var. Sanıyorum kime sorsanız gösterir. Şimdiden afiyet olsun :)

Bursa- İskender Kebap "İskender kebap, yemesi sevap!" sözünü çevremizden mutlaka işitmişizdir. Lezzeti tekerlemelere bile konu olan bu tat için başka bir söze gerek yok, ilk fırsatta yerinde yemeye gidilmeli!

Çorum Leblebisi Çorum deyince aklına leblebi gelmeyen yoktur herhalde. "Leb" demeden leblebiyi anlamak misali. Çorum'a gittiğinizde dönerken sevdiklerinize alacağınız leblebi güzel bir jest olabilir.

Erzurum- Cağ Kebabı Bir kez yediğim ancak tadının hala damağımda olduğu bu lezzeti kesinlikle yemenizi öneririm. Yerinde yemek kim bilir ne güzeldir, ilk fırsatta yemelisiniz!

Gaziantep- Antep fıstığı Görünce bile canımızın istediği bu leziz yiyeceği kilo kilo alıp evde stok yapıp yesek de tadına doyamayız sanıyorum :)

Gaziantep-Baklava Ee, Antep fıstığı olur da, baklavası olmaz mı? Merkezde meşhur baklavacıların olduğu yeri kime sorsanız gösterir. Tadına doyamayacağınız bu güzelliği yerinde yemek için pandeminin bitmesini beklemek bir miktar üzücü olacak gibi.

Hatay-Künefe Bayramlarda, seyranlarda tepsi tepsi yapılıp misafirlere ikram edilen Hatay'a gidip bu lezzetin tadına yerinde bakmalısınız. Bir kez tadına baktıktan sonra hep yemek isteyeceksiniz.

Konya- Etli Ekmek Lahmacuna ve pideye benzetilse de etli ekmeğinin bu ikisinden kendisini ayıran özelliği hamurunun çıtır olmasıdır. Konya'ya misafir olarak giderseniz, muhtemelen sizin sormanıza gerek kalmadan bir akşam yemeğinde yersiniz.

Kahramanmaraş- Dondurma Meşhur Maraş dondurması ülkenin her yerinde satılıyor ancak yerinde yemek gibisi olmaz. O yüzden ilk fırsatta dondurma yemek için Maraş'a gitmelisiniz. "Bir dondurma için oraya kadar gidilir mi?" diyenlerimiz varsa aramızda; cevap veriyorum; gidilir! :)

Kayseri-Mantı Bu mantının en önemli özelliği bir kaşığa 40 tane mantı sığması derler… Kayseri’de mantının en lezzetlisini tadabileceğiniz gibi, mantının bir başka yapılış şekli olan tepsi mantısını da burada yiyebilirsiniz.

Mersin- Tantuni Adana ile başlayıp Mersin ile bitirelim. Bu enfes lezzeti yiyen bir daha yemek istiyor, bizzat tecrübe ettim. Et, tavuk ve kıyma ile yapılan versiyonları mevcuttur. Şahsım adına söyleyeyim, et tantuniyi tercih ediyorum, evde ise kıymalısını yapıyorum. Yiyenin beğenmediğini görmedim, aksine bir daha istiyorlar. Yerinde gidip yemelisiniz, bunun için de oralara kadar gitmeye değer! Hepinize afiyet olsun :)