Gündem

Mescid-i Aksa Müslümanların kalbidir! Mescid-i Aksa'nın bizim için önemi nedir?

Mescid-i Aksa, İsrail'in zulmüyle işgal altında olan, mazlumların zalimlere her zaman başkaldırdığı İslam beldesi Kudüs'te yer alan ilk mescidimiz, Efendimiz(SAV)'in miraca yükseldiği kutsal topraktır. Bundan dolayıdır ki Mescid-i Aksa, Müslümanların kalbidir.

Abone Ol

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın Kudüs şehrinde bulunması, bu şehrin tüm Müslümanlar için kutsallığını açıkça ifade eder.

Peygamber Efendimiz(SAV)'e Kuran-ı Kerim tebliğ edilmeye başlandığında, İslamın direği olan namaz, Mescid-i Aksa'ya dönülerek kılınmıştır.

Rabbimiz Kuran-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: "Bir gece, kendisine bazı ayetleri gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah, eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir. (İsra,1)

Ayrıca bulunduğu bölge Kur'an'da "mukaddes toprak"(Maide,5/21), "İyi, güzel bir yer"(Yunus, 10/93) olarak nitelendirilmiştir.

- Hz.İbrahim'den itibaren pek çok peygamber bu bölgede yaşamıştır. - Efendimiz(SAV)'in ayak basıp miraca yükseldiği topraklar orasıdır.

- Mescid-i Aksa'yı Hz. Süleyman(as) (bir görüşe göre Hz. Davud(as)) inşa etmiştir. - Mescid-i Aksa, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'den sonra yeryüzündeki en faziletli mesciddir.

Peygamberimiz(SAV) "Beytü'l-Makdis'e gidin, orada namaz kılın. Çünkü orada kılınan bir namaz, başka yerlerde kılınan bin namaz gibidir." buyurmuştur. (İbn Mace)

Bütün bu faziletler ışığında, Mescid-i Aksa müminler için mukaddes bir mekandır. Müslümanların kalbi olan Mescid-i Aksa ve etrafında gelişen olaylar ve sorunlar, bütün müminlerin gündemi, ortak derdidir.

Yöneldiğimiz ilk mescit olan Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar olarak asla terk etmeyeceğiz.