Teknoloji ve Bilim

Minik gözleri ile nemli topraklarda yaramazlık yapıyor! Keseli köstebeklerle ilgili merak edilenler...

Görünüşü ile herkesin dikkatini çeken keseli köstebeklerin özelliklerini sizler için derledik. İşte nemli toprakların kürklü dostları ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Abone Ol

Genellikle kuzey yarımkürede bulunan bir kemirici türüdür.

Keseli köstebekler, küçük ve yuvarlak bir vücuda, kısa bacaklara ve kısa kuyruğa sahiptirler. İnce kürkleri, küçük gözleri ve kulakları vardır. Dişilerin torba benzeri bir kesesi bulunur.

Keseli köstebekler, çoğunlukla nemli topraklarda ve bataklık alanlarda yaşarlar. Dere kenarları, nehir kıyıları ve sulak alanlar onların sıkça görüldüğü yerlerdir.

Keseli köstebekler, genellikle böcekler, larvalar, solucanlar, yumuşakçalar ve bitki kökleri ile beslenirler. Kazdıkları tünellerde yaşayan küçük omurgasızları avlarlar.

Keseli köstebekler, güçlü pençeleri ve ön dişleri sayesinde toprağı kazmak için mükemmel adaptasyonlara sahiptirler. Toprağı kazarak tüneller açarlar ve bu tünellerde yaşarlar.

Keseli köstebekler genellikle koloni halinde yaşarlar ve tünellerde gruplar halinde bulunurlar. Her koloni genellikle birçok bireyden oluşur ve birbirleriyle iletişim kurabilirler.