Kültür Sanat

Necip Fazıl Kısakürek resimli sözleri! Necip Fazıl Kısakürek anlamlı şiirleri!

Türk edebiyat tarihinin en önemli isimlerinin başını çeken Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıl dönümü olması nedeniyle arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Pek çok eserleriyle geniş yankılar uyandıran ve yakaladığı başarıyla adından çok kez söz ettiren üstad Necip Fazıl Kısakürek’in resimli sözleri ve anlamlı şiirlerini sizler için haberimizde derledik…

Abone Ol

NECİP FAZIL KISAKÜREK RESİMLİ SÖZLERİ! Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in resimli sözleri ve anlamlı şiirlerini galerinin devamında okuyabilirsiniz..

Yanında olduğum zaman değerimi bilmezsen; değerimi bildiğin gün beni yanında bulamazsın… Yaprak ağaçtan sıkılmıştı, bahar bahaneydi.

Sevdiğini belli et. Gizlemek başkalarına fırsat vermektir. Sen çok sev de bırakıp giden yar utansın.

Uğruna ölmekse seni yaşatmak bin kere ölürüm de adına leke sürdürmem, gururdur namustur bayrak ve sancak, aksa da kanım zalimi güldürmem! Zamanı kokutanlar mürteci diyor bana; yükseldik sanıyorlar, alçaldıkça tabana.

Ölecek miyim, tam da söyleyecek çağımda, söylenmedik cümlenin hasreti dudağımda. Kendini dünyalar kadar değerli zannedenlere kısa bir not! Dünya beş para etmiyor.

Kurban olduğum Allah’a bile günde beş vakit ulaşılabiliyorken, kendini ulaşılmaz sananlara selam olsun. Çok sıkıldıysan hayattan bir mezarlığa git. Ölüler iyi bilir; Yaşamak güzeldir.

NECİP FAZIL KISAKÜREK ANLAMLI ŞİİRLERİ! BEKLENEN Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar?

AYRILIK VAKTİ Akşamı getiren sesleri dinle Dinle de gönlümü alıver gitsin Saçlarımdan tutup kor gözlerinle Yaşlı gözlerime dalıver gitsin Güneşle köye in, beni bırak da Küçüle, küçüle kaybol ırakta Şu yolu dönerken arkana bak da Köşede bir lahza kalıver gitsin Ümidim yılların seline düştü Saçının en titrek teline düştü Kuru yaprak gibi eline düştü İstersen rüzgara salıver gitsin

SAÇLARIM Saçların omuzlarından aksın Mermer üzerinden geçen su gibi İçinde ezgin bir his duyacaksın Yaz vaktinin gündüz uykusu gibi Saç tel tel örtüler hep tül tül düşer Gözünün değdiği yere gül düşer Sonunda sana da bir gönül düşer Gönlümün şimdiki duygusu gibi Dillerde dökülüp sayılır saçın Sıcak nefeslerle bayılır saçın Bir tütsüdür kalbe yayılır saçın Kararan gözlerin buğusu gibi

ANNEME Anne girdin düşüme. Yorganın olsun duam; Mezarında üşüme. Anlamam, anlatamam. Düşen düştü peşime, Artık vadeler tamam...

AYRILIK Ne görsem ötesinde hasret çektiğim diyar. Kavuşmak nasıl olmaz mademki ayrılık var.