Güncel

Nestle ürünleri sağlık testinden geçememiş! İşte detaylar...

Financial Times, İsviçre merkezli Nestle'nin şirket içi yazışmalarını yayımladı. Yayımlanan mesajlarda, Nestle ürünlerinin yüzde 60'ının sağlık testlerinde başarısız olduğuna yönelik ifadeler kullanıldı.

Abone Ol

Financial Times'ın paylaştığı yazışmalarda piyasadaki içecek ve gıda ürünlerinin yüzde 60'ından fazlasının sağlıksız olduğu belirtildi. Açıklamada aynı zamanda "Bu ürünleri ne kadar yenilersek yenileyelim, bu tanıma hiçbir zaman uyamayacaklar" sözlerinin yer aldığı kaydedildi.

Basına sızdırılan ifadelerde ​Nestle’nin evcil hayvan ürünleri ve özel sağlık ürünleri dışındaki ürünlerinin sadece yüzde 37’sinin Avustralya sağlık sisteminde 3.5 yıldızın üzerini gördüğü aktarıldı.

Financial Times'ın haberinde, “Bu gıda denetleme sistemi Access to Nutrition Foundation gibi uluslararası kurumlar tarafından kullanılmakta. Uygulamaya göre yalnızca 3.5 yıldızı ürünler ‘sağlıklı’ kabul ediliyor” sözlerine yer verildi.

Bunların yanında haberde, Nestlé'nin gıda ürünlerinin yaklaşık yüzde 70'inin bu eşiği karşılayamadığı vurgulandı. Nestle'nin sağlıksız olduğu yönündeki haberde, saf kahve hariç içeceklerin yüzde 96'sının, şekerleme ve dondurma portföyünün de yüzde 99'unun bu eşiği karşılamada başarısız olduğu kaydedildi.

Bunlara ek olarak yazışmalarda, "Ürünlerimizde önemli iyileştirmeler yaptık ancak portföyümüz, tüketici taleplerinin hızla arttığı bir ortamda, çevresel sağlık tanımlarına karşı hala düşük performans gösteriyor" ifadelerinin bulunduğu kaydedildi.

Konu hakkında Nestle'den resmi bir açıklama gelmedi.