Güncel

ÖSYM sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2021? İşte detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) yaklaşırken, üniversite heyecanındaki öğrenciler sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, ÖSYM sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2021? İşte detaylar...

Abone Ol

26-27 Haziran'da gerçekleştirilecek YKS sınavı öncesi, üniversite maratonuna girecek öğrencilerin aklına sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağı sorusu takıldı.

ÖSYM tarafından sınav yerleri hakkında resmi bir açıklama yapılmadı ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da sınav yerlerinin sınavdan 10 gün öncesinde açıklanması bekleniyor.

ÖSYM'nin yayımladığı bilgilere göre TYT sınavı 26 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Bunun ardından 27 Haziran sabahında AYT sınavının gerçekleştirilmesi planlanırken, aynı günün öğleden sonrasında YDT sınavı da gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YKS’ye girmeleri zorunlu olacak.

2021 YKS NE ZAMAN YAPILACAK? 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziran Cumartesi 10.15'te yapılacak. 135 dk sürecek. 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) 27 Haziran Pazar 10.15'te yapılacak. 180 dk. sürecek. 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran Pazar 15.54'te yapılacak. 120 dk. sürecek.