Gündem

Ramazan erzak yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı nereden alınır? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ramazan yardımı yaptı mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için SYDV’lere 183,2 milyon kaynak aktardık” demişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yardımı bekleyen vatandaşlar için merak konusu oldu. Peki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ramazan yardımı yapacak mı? Ramazan erzak yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı nereden alınır?

Abone Ol

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ramazan ayı öncesinde temel gıda gereksinimleri için kullanılmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) toplam 183,2 milyon kaynak aktarıldığını açıklamıştı.

Ramazan gıda yardımı nasıl alınır? Ramazan yardımı yapan kurumların başında Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) yer almakta. Peki VGM gıda yardımı nasıl alınır? Kuru Gıda Yardımından Yaralanabilecekler: Sosyal güvencesi bulunmayan veya geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

VGM yardım başvurusu nasıl yapılır? Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen muhtaç kişiler aşağıda yer alan "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurmak suretiyle Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler. Bölge Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede durumu uygun olanlar kuru gıda hizmetinden yararlandırılır. Kuru gıda yardımı hizmetine yapılan başvurular sınırlı sayıdaki kontenjanlar nispetinde değerlendirilmekte olup başvuru yapılması hizmetin hemen başlatılacağı anlamına gelmemektedir. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı Ramazan yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır. Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ve ihtiyaç olması halinde yıl boyunca yardım yapılabilmektedir. 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde  olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır.

SYD gıda yardımı kimler alır? 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler 

Kızılay gıda yardımı nasıl alınır? Gıda yardımı için başvuru yapılacak mı?  Kızılay'ın belirlediği yaklaşık 10 milyon ihtiyaç sahibine, SMS yoluyla kod ulaştırılacak. Telefonuna SMS gelen vatandaşlar, Kızılay'ın belirlediği market zincirlerinden istediklerini alabilecek. Bu sistem ile vatandaşların kendi ihtiyacı olan gıdayı alması sağlanacak. Ramazan gıda yardımını tüm belediyeler yapmakta.