Sağlık

Saç Bakımı Nasıl Yapılır & Saç Maskeleri Nelerdir?

Çeşitli etkenlerden dolayı kuruyan ve yıpranan saçlarınızı yaz aylarında güneşin de etkisiyle daha kuru görünümden sağlıklı ve parlak görünüme kavuşturmak sizin elinizde. Doğal saç maskeleri ile saçınızın bakımını içeriğimizde bulabilirsiniz. \n

Abone Ol

Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Saç bakımı biz kadınlar için oldukça önemlidir. Her daim her mevsim saçlarımızın bakımını asla ihmal etmeyiz. Saç bakımı ve doğal saç maskeleri yapmak oldukça kolay. Maskeler için bir sürü para harcamanıza gerek yok. Saç bakımı nasıl yapılır ve saç maskesi yapımını aşağıda madde madde sizler için derlendi.

Saçınızın kırıklarını aldırın. Kırık uçlar saçlarımızın cansız görünmesine neden olur. Yaz boyunca saçlarınızda güneşin etkisiyle daha çok kırık oluşur. Yaza girerken saçlarınızı kestirmeniz kırıkların çoğalmasını engellerken daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüm kazanmasını sağlar. Aslında sadece yaz aylarında değil bunu rutin haline getirmelisiniz. Saç kırıklarınızı düzenli bir şekilde aldırdığınızda saçlarınız daha güzel bir şekilde uzayacaktır hem de çatal çatal görünümünden kurtulacaktır. Saç kırıklarını önlemek içinde bir maske tarifi size önereceğiz.

Fazla ısıdan saçlarınızı uzak tutun. Yaz aylarında güneş fazlasıyla saçlarımızı yıpratırken düzleştiriciler, maşalar ve benzeri birçok işlem ekstra ısı nedeniyle saçlarınıza daha fazla zarar vermektedir. Bu nedenle hem güneşten hem de ekstra ısı veren aletlerden kaçınmanız uzmanlarca önerilmektedir. Bu kış aylarında da geçerlidir aslında baktığınızda her mevsimde saçlarını yıpranabilir. Özelikle saç düzleştiriciler, maşalar ve benzeri ürünleri kullanmadan önce saçlarınıza ısı önleyici spreyleri sıkmanızı öneririz. Zaten yaz ayındaysanız saçınıza güzel bir bakım yaptıktan sonra hiç kurutma makinesi ile kurutmanıza gerek yok bırakın kendisi kurusun. 

Sıcak su kullanmayın. Sıcak su saçlarınızın daha çabuk yağlanmasına neden olurken sıcak su, kafa derisindeki doğal yağı eritir. Bu doğal yağ, saçı tararken veya fırçalarken tüm saç tellerine dağılır ve koruma ve parlaklık sağlar. Sıcak su neredeyse tüm vücudumuz için bile zararlıdır. Genelde duşunuzu ılık su ile alın ve saçlarınızı yıkamaya gelince ılıktan bir tık soğuk suya geçiş yapabilirsiniz böylelikle saç kökleriniz canlanır ve saçlarınız tok bir görünüm elde eder. 

Geniş dişli tarakları tercih edin. Kırıklar genelde sert fırça ile tarama yüzünden olur. Bununla birlikte saç teli, doğal yumuşaklığını kaybedecek şekilde kuruduğunda da kırılabilir. Geniş dişli tarak kullanımı ile saçlarınız daha kolay taranırken aynı zamanda daha az zarar görmüş olur. Hatta son zamanlarda argan yağlı saç tarakları çıktı bu tarakları kozmetik mağazalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.  Hem saçlarınız daha kolay açılacaktır hem de taranması zor olmayacaktır. Hatta saçlarınızı tararken 4'e ayırmanızı öneririz. Böylelikle karışmadan ve kolaylıkla taranmış olacaktır.

Kuru Saçlarınız İçin Bal&Zeytinyağı Maskesi MALZEMELER 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı bal Bone veya streçfilm  Hazırlanışı: Zeytinyağı ile balı bir kapta güzel bir şekilde karıştırın daha sonra saçınıza masaj yaparak güzel bir şekilde sürün. Saçınıza karşımı uyguladıktan sonra boneyi takın ve 15 dakika beklettikten sonra saçınızı şampuanla yıkayın. Parlak ve yumuşak bir görünüm elde etmiş olacaksınız.

Parlak Saçlar İçin Maske MALZEMELER Kahve fincanına bir adet limonu sıkın ya da sirkeyi de tercih edebilirsiniz. Ama sirke çok keskin bir koku olduğu için limonu da tercih edebilirsiniz. Hazırlanışı: Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu veya sirkeyi saçlarınıza dökün, masaj yaparak tüm saçınıza eşit dağıtın ve yedirin. Bir süre beklettikten sonra saçlarınızı durulayın. Bu maskeyle saçlarınız daha temiz ve sağlıklı bir görünüm kazanacaktır. Maskenin 2 hafta arayla uygulanması önerilmektedir.

Kırık Saç Uçları İçin Maske MALZEMELER Hint yağı Hardal yağı Zeytinyağı Hazırlanışı: Bir kaba hint yağını, hardal yağını ve zeytinyağını karıştırın. Her yağdan bir çorba kaşığı ekleyin. Hazırladığınız karışımı ılık ısıya gelene kadar ısıtın. Hazırladığınız karışımı saç derinize masaj yaparak 30 dakika bu karışımı saçınızda bekletin. Daha sonrasında yağlı olan saçınıza bu yağı tekrar sürerek 2 saat kadar daha bekleyin. Ardından saçlarınızı her zaman yıkadığınız gibi yıkayın farkı gördüğünüzde şaşıracaksınız. Not: Buradaki maskeler yalnızca tavsiye niteliğindedir. Başka bir sağlık probleminiz olduğunuzu düşünüyorsanız mutlaka doktorunuza başvurunuz.  Kaynak: neoldu.com