Spor

Sahada kalp krizi geçiren futbolcular kimler? İşte sahada kalbi duran ve sahada ölen futbolcular!..

Sahada kalp krizi geçiren futbolcular kimler? Yeşil sahaların başarılı yıldızları zaman zaman yürekleri ağza getiren ve milyonları yasa boğan haberlerle de gündeme geliyor. Son olarak EURO 2020 Danimarka-Finlandiya maçında Christian Eriksen kalp krizi geçirdi. Yaşan bu olay sahada kalbi duran futbolcuları bir kez daha hatırlattı. İçlerinde Eriksen kadar şanslı olmayanlar da vardı... Peki, Sahada kalp krizi geçiren futbolcular kimler? İşte sahada kalbi duran ve sahada ölen futbolcular!..

Abone Ol

Ümit Özat Türk futbolunun sevilen ismi, eski milli futbolcumuz Ümit Özat kalp krizi geçirmişti. Bundesliga ekiplerinden Köln forması giydiği 2008-2009 sezonunda takımıyla birlikte Karlsruhe deplasmanına çıktı. Özat, karşılaşmanın 31. dakikasında topun olmadığı bir alanda aniden yerde kalarak milyonları korkutmuştu. Saha içerisinde yerde kalarak kalp krizi geçiren Ümit Özat'a, doktorlar hemen müdahale etmiş, nefes almakta zorlanan Ümit'e kalp masajı yapan sağlık görevlilerinin, yaptıkları başarılı hamlelerle tecrübeli oyuncu yeniden hayata tutunmuştu. Ümit Özat'ın yaşadığı bu olayı gören takım arkadaşları büyük bir şok yaşarken, Mondragon gözyaşlarına hakim olamamıştı.

Ediz Bahtiyaroğlu Türk futbolunu derinden sarsan bir başka sahada kalp krizi haberi ise 5 Eylül 2012'de Eskişehirspor'da yaşandı. Henüz 26 yaşında olan Ediz Bahtiyaroğlu, kalp krizi nedeniyle vefat ederek sevenlerini yasa boğmuştu.

Marc Vivien Foe Kamerun ile Kolombiya arasında 26 Haziran 2003 tarihinde oynanan FIFA Konfederasyonlar Kupası yarı final karşılaşmanın ikinci yarısında aniden fenalaşarak yere yığılan Marc Vivien Foe, futbol dünyasını yasa boğdu. Bilincini yitirdiği anlaşılan Kamerunlu Foe, apar topar maçın oynandığı Fransa'nın Lyon kentindeki bir hastaneye kaldırılmasına rağmen 28 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ölüm sebebi olarak, kalbinin sıkışmasının ardından ciğerlere hava gitmemesi gösterildi.

Miklos Feher Macar futbolunun yetiştirdiği en büyük yetenekler arasında gösterilen Miklos Feher, 25 Ocak 2004'te Benfica forması altında çıktığı Guimaraes maçında, gördüğü sarı kart sonrası kafasını öne eğip fenalaştı ve maç sonrasında kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Daha önce Porto forması da giyen 24 yaşındaki Macar milli futbolcunun ölümü, kalbindeki ritim bozukluğuna bağlandı.

Antonio Puerta İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Sevilla'da forma giyen Antonio Puerta, 2006-2007 sezonunda çıktığı ilk maçında 5. dakikada kendi kalesinin önünde yere düştü. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası şuuru yerine gelen Puerta, soyunma odasına gittikten sonra bir kez daha yere yığıldı ve hastaneye kaldırılmasından üç gün sonra öldü. 22 yaşındaki sporcunun ölümünün ırsi bir kalp rahatsızlığından kaynaklandığı belirtildi..

Carlos Alexandre Caseiro Portekiz 3. Futbol Ligi ekiplerinden Tourizense'de forma giyen 20 yaşındaki Carlos Alexandre Caseiro, 18 Kasım 2013'te lig maçının 7. dakikasında kalbinden yaşadığı sorun nedeniyle vefat etti.

Patrick Ekeng Dinamo Bükreş'in 26 yaşındaki Kamerunlu futbolcusu Patrick Ekeng de 6 Mayıs 2016'da Romanya 1. Ligi Şampiyonluk Grubu'nda Viitorul ile yaptıkları maçta, oyuna girdikten 7 dakika sonra yere yığıldı ve götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Catalin Hildan 24 yaşındaki Rumen futbolcu Catalin Hildan da Dinamo Bükreş forması altında kalp krizi geçirdi. 2000 yılında takımının Oltanita ile oynadığı hazırlık maçının 74. dakikasında yere yığılarak yaşamını Hildan'ın anısına Dinamo Bükreş'in kuzey tribününe adı verildi.

Cheick Tiote Fildişi Sahili Milli Takımı formasını 55 kez giyen Cheick Tiote, Çin 2. Ligi takımlarından Pekin Enterprise'in antrenmanında geçirdiği kalp krizinin ardından vefat etti. 30 yaşındaki Tiote, kariyerinde Anderlecht, Twente ve Newcastle United gibi önemli takımlarda da oynamıştı.

Davide Astori Fiorentina'nın 31 yaşındaki takım kaptanı Davide Astori de hayatını kaybederek taraftarlarını yasa boğdu. İtalyan futbolcu, Fiorentina ile Udinese arasındaki lig maç öncesi 4 Mart 2018'de kalbinden yaşadığı sorunun ardından ani bir şekilde yaşamını yitirdi.