Sağlık

Salgın günlerinde hayatta pozitif kalmanızı sağlayacak 8 alışkanlık

Hayatta herkesin başına bir takım sorunlar ve sıkıntılar gelebilir. İnsanlar güldükleri kadar ağlayabilir ve üzülebilirler. Fakat sıkıntıları ve sorunları çözümlemek için yeniden enerjiye ihtiyacınız olacağı kesin. Özellikle salgın günlerinde hayatta pozitif kalmak beden ve ruh sağlığınız için hayati önem taşıyor.

Abone Ol

1. Dünyaya sadece gerekli şeyler bırakın. Demek istediğimizi tam anlamamış olabilirsiniz, hemen açıklayalım. Dedikodu yapmak, yalan söylemek, başkalarının hakkında olumsuz şeyler söylemek gibi alışkanlıklar asla ama asla dünyadan geri alamayacağınız şeylerdir. Başkaları hakkında yapacağınız konuşmalarda, onların da sizlerden bahsettiğini unutmayın. Kendinize olan saygınızı arttırmak ve başkaları ile kıyaslamaya girmeden kendi değerlerinizi keşfetmeniz en önemlisi olacaktır. 

2. Kendiniz olun. Yedi milyar insan arasında eşsiz bir birey olduğunuzu biliyor musunuz? Dünyadaki 7 milyar insanın hiçbiri bir diğeri ile aynı değil. Başkalarının hayatına bakarak zaman kaybetmeyin. Kendinizi bulun ve hayatınızı ''kendinize'' göre düzenleyin. Unutmayın aslında ''siz'' olduğunu zannettiğiniz popüler normlar hayatınızda hiçbir iz bırakmayacak. Pozitif olmanın sırrında kendinizi bulmak var. Öz'ünüzün gür olmasına izin verin.  Her daim kendiniz olun! 

3. Başkalarına karşı nazik olun. Kendinize verdiğiniz önemin bir kısmını da başkalarına vermeyi ihmal etmeyin. Neden mi? Gerçekten başkalarına önem verdiğinizde, zihniniz insanlarda iyi olan hareketleri görecektir. Ayrıca bu hareketiniz ile her daim takdir alacağınızı unutmayın. Pozitif bir insan olabilmek için, çevrenize negatiflik vermemeniz en önemlisidir. Çevrenizde toplanan arkadaşlarınızın pozitif olması, sizin pozitif kalmanızda büyük yarar sağlayacaktır.

4. Tartışmaktan kaçının. Hayatta, kendiniz için oluşturduğunuz hedeflerde her daim iddialı olmayı öğrenmeniz gerekiyor. Eğer ki inandıklarınıza karşı olan iddialarınızdan vazgeçerseniz, kendiniz ve çevreniz ile tartışmaya gireceğinizi unutmayın. Duygularınızı, isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı ifade etmekten asla çekinmeyin. Her daim kesin ve kararlı olmak, sizi oluşabilecek münakaşalardan uzak tutacaktır. Ayrıca tartışma, kızma, bağırma gibi hareketlerde bulunmanız, kaybetmenize neden olabilir.

5. Tebessüm edin. Gülümsemekten asla vazgeçmeyin. Neden mi? Bir tutam tebessüm dahi, beyninizde mutlu düşüncelerin oluşumunu desteklemektedir. Bu konuda Kansas Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmada, bireylerin ağzına kalem yerleştirilerek tebessüm etmesi sağlanmıştır. Sonuçlar harika! Ufacık bir gülüşün bile sizi daha olumlu, daha az stresli ve daha iyimser yapacağını unutmayın.

6. Her zaman aktif olun. Asosyal insanlar hayatta her daim daha karamsar, daha olumsuz ve daha negatif düşüncelere sahip bireylerdir. Yapmanız gereken ise bazı şeyleri sadece eğlenmek için yapmak olacak. Hayatın; işten, başarıdan ve kariyerden daha fazlası olduğunu bilin. Bazen hayat tutkular, hobiler, aile ve arkadaşlıklar ile beraber eğlenebilmenin bir parçasıdır.

7. Spor yapın ve zinde kalın. Hayatınıza pozitiflik katacak en önemli aktivitelerden biri spor ve egzersizler olacaktır. Spor, hem beden hem de zihin sağlığınızın korunmasına yardımcı olan en etkili ilaç niteliğindedir. Kendinize hazırlayacağınız bir egzersiz programı ile hem zinde kalabilir, hem de fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Ayrıca spor, sizin iyi beslenmenizi ve düzenli uyumanıza da katkı sağlayacaktır.

8. İnancınıza yönelin. Özellikle salgın günlerinde yalnızlaşmak zorunda kalmak hayatı sorgulamanıza ve negatif fikirlere kapılmanıza neden olabilir. İnancınıza yönelmek, dua etmek ve şükretmek maneviyatınızı yüksek tutacaktır. Unutmayın insanın özünde ''inanmak'' vardır. İnanmak ihtiyaçtır. Sizden daha yüce olduğuna inandığınız Yaratıcıya sığınmak hayattaki sorunlarla baş etmenize oldukça yardımcı olacaktır.