Güncel

Sokağa çıkma çalışma izin belgesi nasıl alınır? Resimli anlatım ile izin belge alma yöntemi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar sonrasında ülke genelinde uygulanmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaktadır. Tam kapanma olarak nitelendirilen kısıtlamada İçişleri Bakanlığı e-Devlet üzerinden çalışma izin belge alınacağını duyurmasıyla birlikte vatandaşlar Sokağa çıkma çalışma izin belgesi nasıl alınır? Sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte Resimli anlatım ile izin belge alma yöntemi!

Abone Ol

SOKAĞA ÇIKMA ÇALIŞMA İZİN BELGE NASIL ALINIR? Çalışma izin belgesi alabilmek için öncelikle E-Devlet giriş şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bu şifreye sahip değilseniz, E-Devlet internet sitesi üzerinden internet bankacılığı ile giriş yap seçeneğini kullanarak da işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sokağa çıkma yasağı çalışma izin belgesi alabilmek için bu girişi tamamladıktan sonra "İçişleri Bakanlığı E-Başvuru" ekranına ulaşmanız gerekecektir.

RESİMLİ ANLATIM İLE İZİN BELGE ALMA YÖNTEMİ! Sistemde yaşanan yoğunluk sebebiyle karşınıza "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı." ya da işleminiz devam ediyor şeklinde bir uyarı çıkabilecektir. Bu durumda işleminizin devam etmesini beklemeniz gerekmektedir.

Aşağıda yer alan linkten izin belgesi alma sayfasına ulaşabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru

ÇALIŞMA BELGESİ EKRANI ÇALIŞMIYORSA YAPILMASI GEREKENLER Başvuruda bulunacak çalışanın e-başvuru sistemini kullanımında oluşabilecek problemler, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alınamaması durumunda bir defaya mahsus olmak ve en fazla üç gün için geçerli olmak kaydıyla Ek-1’de örneği sunulan görev belgesi formu manuel olarak doldurularak çalışan ve işyeri/firma yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle düzenlenebilecek. e-başvuru sitemi üzerinden veya zorunlu hallerde manuel olarak düzenlenen görev belgeleri kapsamında;

İşyeri/firma yetkilisi, imza altına aldığı belgede belirtilen kişinin yetkilisi olduğu işyerinde/firmada çalıştığı, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında zorunlu bir amaçla işyerinde olması gerektiği bilgisinin doğruluğundan, Hakkında görev belgesi düzenlenen kişi ise kendisi ile ilgili bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan, sorumlu olacak.