Sağlık

Stresten uzak durmanın 8 yolu

Birçok insanın günlük yaşamında karşılaştığı sorunlara gösterdiği tepki olarak ortaya çıkan stres, sadece huzura değil, insanın beden sağlığına da engel. Çalışma hayatı, sosyal yaşam ve ailevi problemler, stresi ortaya çıkaran sorunlar olabilirken, stresten kendinizi korumak sizin elinizde.

Abone Ol

Kendinizle ilgili olumsuz düşüncelere fazla takılmayın. Stresle mücadeleye kendinizi sevmekle başlayın. Kendinizi bir başkasına bağlı kalmadan yaşayabileceğinize inandırın. Bu sayede kendinize olan saygınız da yükselecektir. 

Sorunun kaynağıyla yüzleşmeyi öğrenin. Sorunlardan kaçmak çözümü ertelemek demektir. Çoğu insan sorunların zamanla geçeceği kanısında olsa da sorunları çözmek için vakit ayırmak ve çözmek kişiyi rahatlatır ve pozitif hissettirir. 

Değerlendirmelere açık olun. Aşırı derecede ileri gidilmediği müddetçe size yöneltilen eleştirilere hoşgörüyle yaklaşmaya çalışın. Eleştiride haklılık payları bulmaya gayret gösterin. Kesinlikle eleştiriyi yönelten kişiye kinci, sert ve nefret içeren kelimeler söylemeyin. 

Sanatla ilgilenin. Becerikli olduğunuz alanlara yönelin. Bu alanda kat edeceğiniz gelişmeler sizi mutlu edecek ve stresten uzaklaşmanızı sağlayacaktır. Herhangi bir enstrüman çalmak, çizim yapmak ya da bir şeyler yazmak hayatınıza olumlu bir hava katacaktır. 

Negatif düşünceleri kafanızdan atın. Hayata pozitif bakmaya özen gösterin. Realist bir düşünce yapısına sahip olmanız hayatla bağlantınızı sağlamlaştıracaktır. Ayrıca kendi üzerinizde yarattığınız olumlu hava etrafınıza da müspet tesir gösterecektir.

Hayatı dolu dolu yaşamaya çalışın. Her şeyi planlayın. Plansız yapılan şeylerin çoğunda aksaklık yaşanır ve strese yol açar. Zamanı yönetmek üstesinden gelinemeyeceği düşünülen birçok konuyu halletmenize yardımcı olur. 

Pozitif karakterlerle takılın. Etrafınızdaki insanların olumlu enerjisi size de olumlu yansıyacaktır. Yaşadığınız sorunların üstesinden gelmeniz için size enerji verecektir. 

Sporla ilgilenin. Karşılaştığınız sorunların üstesinden gelemeyeceğiniz hissine kapıldığınızda negatif enerjinizi atmanızı sağlayarak sakinleşmenize yardımcı olacaktır.