Ekonomi

Süt parası ne kadar 2021

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından annelere verilen süt parası her ay değil yalnızca bir kez ödeniyor. Yeni doğum yapmış ve emzirmeye başlamış annelere ayrılan ödenek fiyatında bu yıl artış olacak mı? Süt parası bu yıl da vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki 2021 süt parası ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. İşte 2021 süt parası ne kadar ile ilgili bütün detaylar...

Abone Ol

Yeni doğum yapmış ve emzirmeye başlamakta olan anneler için ayrılan bu ödenek, belirli şartlar ve kurallar çerçevesinde ödenmektedir. Sigortalı annelere ya da sigortasız annelerin sigortalı eşlerine ödenmekte olan doğum ve süt parası, ilgili kurum ve bakanlıklarca belirlenen kurallar çerçevesinde tanımlanmaktadır. Her yıl güncellenmekte olan bu ödeneğin, 2021 yılı itibariyle ne kadar olduğuna yönelik de meraklar artmaya devam etmektedir. “2021Süt Parası Ne Kadar?” başlıklı haberimizde, süt parasını kimlerin alabileceğini, bu haklardan yararlanmak için gerekli olan koşulları ve güncellenen rakamı aktarmaya çalıştık. İşte detaylar..

2021 Yılı Süt Parası Ne Kadar? Süt parası, çalışan annelere ya da eşi sigortalı olan çalışmayan annelere tek defaya mahsus olmak üzere devlet tarafından ödenmekte olan paradır. Bu para, annenin yapmış olduğu her doğum sonrası çocuk sayısı baz alınarak değişkenlik göstermektedir. Doğum parası gibi asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır.

Süt parasından faydalanabilmek için öncelikle başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurunun yapılması durumunda gerekli şartları sağlayan her anne, PTT şubelerinden parasını çekebilmektedir. Süt parasından faydalanabilmek için 4A SSK ve 4B Bağ-Kur sigorta kollarından herhangi birine bağlı olarak çalışılması gerekmektedir. Bu şartların yanı sıra yine doğum parasında olduğu gibi anne ve babanın Türk Vatandaşı olması ve başvuru yapılmadan önce çocuk için kimlik kartının çıkarılması gerekmektedir. Müracaatların ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ya da ilçe müdürlüklerine şahsen yapılması gerekmektedir.

Her yıl asgari ücrette meydana gelen artış baz alınarak belirlenmekte olan süt parası, anne ve babaların büyük bir merakla beklemekte olduğu ödeneklerden biridir. 2021 yılı için açıklanmış olan asgari ücretten sonra meraklar süt ve doğum parası üzerine yoğunlaşırken, 2021 süt parası 202 TL olarak belirlenmiştir. Tek defaya mahsus olarak alınmakta olan süt parası, devletin yeni doğum yapan anne ve anne adayları için sağlamakta olduğu yardım ödeneklerinden biri olmakla birlikte anne ve babalar için ise oldukça önemlidir.