Gündem

Tam kapanma son dakika gelişmesi! Ramazan ayında tam kapanma olacak mı?

Ramazan yasakları ile ilgili son dakika gelişmeleri merak konusu. Ramazan ayında tam kapanma iddiası ve sokağa çıkma yasağı detayları ise bireyler tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde ramazan ayı ile ilgili açıklamalar gerçekleştirmişti. Peki Ramazan ayında yasaklar geri gelecek mi, sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan ayında 21 günlük tam kapanma var mı?

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma sınırlaması ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan ayı ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. "

İllerde artan vaka sayısının ardından ramazan ayı boyunca, kafe, restoran ve lokanta gibi yerlerin paket servis yapacağı bildirildi. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamalara yönelik yaptığı açıklamada, "Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, ''Salgın tedbirinden etkilenen yeme-içme sektöründekiler başta olmak üzere çözüm üretmeye çalışıyor, bunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Amacımız ülkemizi Ramazan ayında dinlendirerek bayram sonrası güzel günlere hazırlamak istiyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

81 ilde ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle hizmet verebilecek.

TAM KAPANMA OLACAK MI? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ramazan ayında kapanma için yapılan açıklama şu şeklide; Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun % 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

Türkiye genelinde ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler olmayacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazı için şu açıklamayı yaptı; "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik."