Dünya

The New York Tımes bile yazdı: Onlar sadece çocuktu!

Geçtiğimiz ramazan ayında 1948 yılından beri işgal ettiği Filistin'de saldırılarının şiddetini artıran terör devleti İsrail, sadece 10 Mayıs'tan bu yana 58 çocuğun katili oldu. Amerika menşeili The New York Tımes Gazetesi, gazetenin manşetinde 58 çocuğun fotoğrafına yer vererek "Onlar sadece çocuktu" dedi.

Abone Ol

Bara El Garabli İsrail'in Gazze'ye bombardıman saldırılarının ardından Cebaliye'de şehit oldu. Bara sadece 5 yaşındaydı.

Mustafa Ubeyd aynı saldırılarda 10 Mayıs akşamı şehit oldu. Mustafa 16 yaşındaydı.

Filistin'de İsrail'in ramazan ayında katliamı sırasında aynı aileden 4 kuzen şehit oldu. Gazze'nin Beyt Hanun kentinde vefat eden Yazan al-Masri 2 yaşındaydı, Marwan al-Masri 6 yaşındaydı, Rahaf al-Masri 10 yaşındaydı ve İbrahim el-Masri 11 yaşındaydı.

Yahya Halife 13 yaşındaydı. Bisiklet sürmeye bayılırdı. Bisiklet sürmek için izin istediğinde ailesine dondurma alma sözü verirdi. Kuran-ı Kerim'in birçok suresini ezberlemişti. İsrail Yahya'yı şehit etmeseydi, Yahya hafız olacaktı. 

12 yaşındaki Suheyb el-Hadidi, ailesi ve dört erkek kardeşiyle birlikte Gazze'deki Şati göçmen kampında yaşıyordu. Suheyb hayal edebileceği bir özgürlüğe sahip olan kuşlara hayranlık duyuyordu. Kuzeni Abdullah el-Hadidi, Suheyb'in bir papağan sahibi olduğunu, onu omzuna oturması için eğittiğini ve bir yetiştirici olarak bir gelecek hayal ettiğini söyledi.

Zaid ve Meryem Talbani. Zaid 4, Meryem 2 yaşındaydı. 

Suheyb'in kardeşi Yahya el Hadidi oldukça utangaç bir çocuktu, kedilerle oynamayı çok seviyordu ve sadece 10 yaşındaydı. 

İbrahim Al Rantisi sadece 6 aylıktı.

Hüseyin Hamad 11 yaşındaydı.

İbrahim Hasan 16 yaşındaydı.

El-Kavlak ailesi, Gazze El Vahda Caddesi'nde iki bitişik apartman binasına sahipti. 16 Mayıs günü sabah saat 1 civarında, terörist İsrail saldırıları her iki binayı da moloz haline getirdi ve işgalci İsrail sekiz çocuk da dahil olmak üzere aileden 20 kişiyi şehit etti. Yara al-Kavlak 9, Hala al-Kavlak 12, Rula al-Kavlak 5 , Zaid al-Kavlak 8, Kusay al Kavlak 6 aylık, Ademm al-Kavlak 3, Ahmed al-Kavlak 15 ve Hana al-Kavlak 14 yaşındaydı (resimde yok). Hayatta kalan Vesim e-Kavlak, "Bu düşünülemez, işkencenin de ötesinde." dedi. 

Hamza Ali 12 yaşındaydı.

Muhammed Süleyman 15 yaşındaydı.

Mina Şerir 2 yaşındaydı.

Mina Şerir'in ablası Lina Şerir 15 yaşındaydı.

Beşar Samur 17 yaşındaydı.

Mahmut Tolbeh 12 yaşındaydı. Babasının oldukça zeki olduğunu söylediği Mahmut, evin en küçüğü ve en yardımseveriydi. Yemek yapmaya, evi temizlemeye yardım ederdi. Mahmut İsrail'in hava saldırılarının sonucu şehit oldu.

İsrail aynı aileden 4 kardeşi katletti. Amir Tanani 6, Ahmed Tanani 2, Ismail Tanani 7 ve Adham Tanani 4 yaşındaydı (resimde yok).

Halit Kanaou 17 yaşındaydı.

Butheyna Ubeyd sadece 6 aylıktı.