Teknoloji ve Bilim

Timsahların korkutucu dünyası! Bilmeniz gereken her şey…

Timsahlarla ilgili bilmeniz gereken her şeyi sizler için derledik. İşte en çok merak edilen 6 timsah türü ile ilgili merak ettiğiniz her şey…

Abone Ol

Yeni Gine Timsahı: Yeni Gine'nin sulak alanlarında yaşayan bu timsah türü, genellikle sığ sularda ve bataklıklarda bulunur. Gövdesi gri veya kahverengi renktedir.

Tuzlu Su Timsahı: Bu timsah türü, dünyanın en büyük timsahıdır ve genellikle güneydoğu Asya'daki tuzlu su habitatlarında bulunur. Boyları 6 metreyi aşabilir ve oldukça agresif olabilirler.

Misk Timsahı Hindistan'ın sularında bulunan bu timsah türü, genellikle tatlı su göllerinde ve nehirlerde yaşar. Ormanlık bölgelerde de sıkça görülebilirler.

Çin Timsahı: Bu tür, Çin'in sadece belirli bölgelerinde bulunur ve nesli tehlikede olan bir timsah türüdür. Genellikle nehirler ve bataklıklarda yaşarlar.

Amerikan Timsahı: Amerika Birleşik Devletleri'nin güneydoğu kısmında ve Meksika'nın kuzeydoğusunda yaşayan bu tür, genellikle tatlı su habitatlarında bulunur. Gövdesi koyu yeşil, kahverengi veya siyah renkte olabilir.