Hayat

Titanic hakkında daha önce duymadığınız komplo teorileri!

Bazı teorisyenlere göre tarihin en ünlü gemisi Titanic, hiçbir zaman batmadı! Bazılarına göre ise gemiyi batıran binlerce yıllık bir mumyanın lanetiydi...

Abone Ol

1. Titanic aslında batmadı Evet, ilginç Titanic komplo teorilerinden biri geminin hiçbir zaman batmadığını ileri sürüyor. Kulağa oldukça sıra dışı gelen bu teoriyi geniş kitlelere ulaştıran kişi ise Robin Gardiner isimli İngiliz komplo teorisyeni. Gardiner tarafından yazılan 1998 tarihli Titanic: Hiç Batmayan Gemi isimli kitap ise teorinin yüksek sesle dile getirildiği ilk mecra.

2. JP Morgan, rakiplerini saf dışı bırakmak için Titanic’i bilerek batırdı Amerikalı banker ve sanayici John Pierpont Morgan, 1900’lü yılların başında dönemin en ünlü ve başarılı iş insanları arasında yer alıyordu. Titanic’i üreten White Star Line şirketi de Morgan’a aitti. Üstelik ünlü iş insanı da geminin ilk yolculuğunda yer alacak isimlerden biriydi. Ancak bu kararından son anda vazgeçti. Buna karşın gemide Morgan’ın ABD’deki bankacılık sistemi konusunda fikir ayrılığına düştüğü bazı önemli rakipleri bulunuyordu! İşte tüm bu parçaları bir araya getiren komplo teorisyenlere göre Titanic, geminin de sahibi olan JP Morgan tarafından bilerek batırıldı.

3. Titanic, ürkütücü bir mumya tarafında lanetlendiği için battı Bazı Titanic komplo teorileri tarihi kazadan geminin sahibini sorumlu tutuyor, bazıları ise binlerce yıllık bir mumyayı! Bu ilginç komplo teorisi ilk kez kazadan kısa bir süre sonra 1912’nin mayıs ayında ortaya atıldı. Buna göre gemideki yolculardan biri olan İngiliz William T. Stead, yanındaki yolculara talihsizlik, yıkım ve ölümle ilişkilendirilen lanetli bir mumyanın öyküsünden bahsetti. Yalnızca birkaç saat sonra ise Titanic, Atlantik Okyanusu’nun soğuk suları arasında gözden kaybolacaktı!

4. Titanic’in batmasına günlerce devam eden bir yangın sebep oldu Titanic komplo teorileri lisemizin dördüncü sırasındaki yangın teorisi bazı bilimsel temelleri olsa da pek çok uzman tarafından kabul görmüyor. Bu teori, geminin batmasına sebep olan şeyin günler boyunca devam eden bir yangın olduğunu ileri sürüyor. Buna göre Titanic’in kömür ocaklarının bulunduğu bölümde henüz sefere çıkmadan bir yangın başladı. Ancak bu yangın bir türlü kontrol altına alınamadı. Buna karşın yetkililer yolculuk tarihini değiştirmedi ve Titanic yangın devam ederken sefere başladı. Yaklaşık üç hafta kadar devam eden yangın, çarpışma anında geminin normalden daha fazla hasar almasına ve batmasına sebep oldu.

5. Titanic Alman denizaltı saldırısı sebebiyle battı Titanic hakkındaki en tuhaf ve belirsiz komplo teorilerinden biri, geminin bir Alman denizaltı saldırısı sebebiyle battığını iddia ediyor. Bu teorinin çıkış noktalarından ilki, kazadan sağ olarak kurtulan bazı yolcuların açıklamaları. Buna göre yolcular, çarpışma anında herhangi bir gürültü duymadıklarını ancak kazadan bir süre sonra Titanic’in dibinden dört adet patlama ses işittiklerini iddia ediyor.

6. Titanic, üretiminde kalitesiz malzemeler kullanıldığı için battı Bazı komplo teorisyenlerine göre bu sarsıcı kazaya sebep olan tek şey geminin inşasına kalitesiz malzeme kullanılmasıydı. İddiaya göre geminin üreticisi olan Harland and Wolff, üretim maliyetini düşürmek için geminin bazı bölümlerinde çelik yerine demir malzemeler kullanmıştı. Bu kazanın gemiye çok daha büyük bir hasar vermesine neden oldu. Bazı uzmanlara göre geminin ilgili bölümlerinde çelik malzemeler kullanılsaydı, Titanic çok daha uzun süre batmadan dayanabilir, yüzlerce insanın hayatı kurtulabilirdi.