Güncel

Türkiye'deki Nutella helal mi? Nutella içinde domuz yağı var mı?

Uzun zamandır Türkiye'de satılan Nutella'nın helal sertifikasının olup olmadığı gündemde. Peki, Türkiye'deki Nutella helal mi? Nutella içinde domuz yağı var mı? İşte detaylar...

Abone Ol

Nutella, ABD'den bir kullanıcının "Ürünleriniz helal mi?" sorusuna Twitter hesabı üzerinden, "Helal değil" açıklamasında bulunmuştu.

Ancak kısa süre içinde büyük tepki çeken bu cevap üzerine Nutella, geri adım attı. İkinci mesajda, "Dünya çapında satılan tüm Nutella, Helal tüketime uygundur. Nutella üreten endüstriyel tesislerin% 90'ından fazlası halihazırda üçüncü bir şahıs tarafından Helal sertifikasına sahiptir ve geri kalan fabrikaları sertifikalandırma sürecindeyiz. Daha önceki tweet'imizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz." denildi.

HELAL SERTİFİKASI VAR Nutella Türkiye'nin helal sertifikasının bulunması, bu ürünün içerisinde domuz yağı ve benzeri karışımların olmadığı anlamına geliyor.

Nutella, çikolata ve fındık karışımından oluşan çikolatalı krema markasıdır ve İtalyan bir çikolata firması Ferrero Spa tarafından üretilmektedir.

100 gramında yaklaşık 540 kalori bulunur. Geçmişi, 2. Dünya savaşı nedeni ile yaşanan kakao sıkıntısına dayanır.

Nutella'nın ana bileşenleri şeker ve palm yağıdır (% 50'den fazla). Ayrıca % 13 oranında fındık, kakao tozu ve yağsız süt içerir.

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta Nutella soya ürünleri de içerir.