Güncel

Ülkemizin görenleri hayran bırakacak köyleri...

Vatanımızın görenleri kendine hayran bırakacak, gidenin dönmek istemeyeceği yerlerinin olduğu kuşkusuz. Size bu yerler arasından ülkemizin görenleri hayran bırakacak köylerini derledik. İşte ülkemizin görenleri hayran bırakacak köyleri...

Abone Ol

1) Cumalıkızık / Bursa Henüz gitme fırsatı bulamamışsanız da ülkemizin şirin köylerindendir. Bu sevimli köy, UNESCO'nun Dünya Mirasları listesinde yer alıyor.

2. Şirince, Selçuk/İzmir Bir zamanlar 'kıyamet kopacak ve buraya bir şey olmayacak' sanıyla ün yapan apayrı bir köy. Pandemi bittiğinde 'gezilecek köyler' listemize şimdiden ekleyelim!

3. Yeşilyurt Köyü / Çanakkale Kazdağları’nın eteklerinde olan oksijen deposu bu köyün deniz kıyısına uzaklığı sadece 3 kilometredir. Temiz köy havası diye tam olarak buna denir sanıyorum!

4. Faralya / Muğla Köyün bulunduğu bölgede 40 km'lik bir alan içinde tarihi Roma ve Likya kalıntılarına, Kelebekler Vadisi’ne ve çeşitli doğal zenginliklere ulaşmak mümkündür.

5. Sığacık, Seferihisar/İzmir İzmir Seferihisar’ın deniz kokan mahallesi Sığacık, tarihi kalesi, el emeği ürünlerin satıldığı yerel üretici pazarı, kale içindeki şirin ev pansiyonları, leziz deniz ürünlerinin servis edildiği restoranları, masmavi denizi ve plajları ile Ege Bölgesi’nin en güzel mekanlarına ev sahipliği yapıyor.

6. Uzungöl, Çaykara/Trabzon Diilere destan olan Karadeniz'in güzelliği, adeta bu şirin yerlerde şekil bulmuş. Bu güzellikleri korumak ve onlardan mahrum kalmamak dileğiyle...