Güncel

Uzak Durulması Gereken Dünyadaki En Zehirli Hayvanlar

Dünya üzerinde her yıl binlerce kişi zehirli hayvanlar tarafından öldürülüyor. Zaman zaman plajlarda, ormanlık alanlarda ya da bahçelerde görülebilen bu canlıların zehirleri ciddi sağlık sorunlarına hatta ölüme yol açabiliyor. Haberimizin içerisinde uzak durulması gereken en zehirli hayvanların listesi derledik. İşte uzak durulması gereken dünyadaki en zehirli hayvanlar

Abone Ol

Kutu Denizanası Asya ve Avustralya okyanuslarda bulunan, kutu denizanası dünyanın en zehirli hayvan olarak kabul edilir. Kolları nematosist üreten yakıcı hücrelerle kaplıdır. Bu kollar deriyi delip yaradan içeri girer ve zehri aktarır, zehir kan basıncını yükseltir, kalbi durdurur en sonunda da ölüme neden olur. Tropik sularda bulunan kutu denizanaları için ilk yardım tedavisi olarak 15-30 dakika boyunca ısırılan bölgeye sirke bastırılmalı. Tropik olmayan sulardaki kutu denizanası kazalarında ise yara üzerine deniz suyu tatbik edilmeli. Yara yerini ovuşturmaktan ya da soğu ve sıcak su ile temas ettirmekten kaçınılmalı. Kral kobra zehrinin 7 mililitresi 20 insanı hatta bir fili öldürmeye yetecek kadar zararlıdır.

Zehirli Ok Kurbağası Dünyanın en zehirli canlısıdır. Kolombiya da yaşar. 2 cm boyundadır. Boyuna aldanmayın zehri bir insanı anında öldürebilecek türdedir.

Kral Kobra Ophiophagus Hannah olarak bilinen, Kral kobra dünyanın en zehirli hayvan olarak anılıyor. Genellikle Çin ve Hindistan ormanlarında bulunur. Tehdit edilince bir kaput oluşturur ve kurbanının gözlerinin içine toksin tükürür. Nörotoksin ik enjektede acı hissine neden olur. Zehir kana girdiğinde tıbbi müdahale hemen yapılmazsa ölüme neden olur.

Mavi halkalı ahtapot Mavi halkalı ahtapot, bir golf topu kadar küçük olmasına rağmen, dünyanın en zehirli hayvanların biri olarak ün kazanmıştır. Avustralya, Japonya, Papua Yeni Gine, Filipinler ve Endonezya sularında bulunan bu hayvanların salyalarından iki tür zehir yayılır. Mavi halkalı ahtapot zehirlenmeleri görme kaybı, körlük, mide bulantısı, motor becerileri kaybı ve solunum durmasına neden olur. Panzehir bulunana kadar hastaya suni teneffüs yapılması hayati önem taşır.

Benekli Koni Salyangozu Koni salyangozu genellikle Avustralya’nın sığ kıyılıklarında yaşayan oldukça zehirli bir hayvandır. Tehlike gördüğü anda saldırıp dişini takan koni salyangozu yüzlerce zehrin karışımını bir anda karşı tarafın bedenine enjekte eder. Bu yavaş yürüyen salyangoz zehrini akıttığı kişiyi dakikalar içerisinde öldürebilir. Ve işin acı kısmı koni salyangozunun panzehri yoktur.

Ölüm Takipçisi Akrebi Deathstalker akrep (Ülkemizde “sarı akrep” olarak da bilinir), Orta Doğu’da bulunan oldukça zehirli bir akrep türüdür. Çoğunlukla Sahra, Arap Çölü, Orta Asya ve Arap Yarımadası’nda bulunan ölüm avcısı, hem insanlar hem de hayvanlar için küçük dozlarda ölümcül olan güçlü zehiri nedeniyle dünyanın en tehlikeli hayvanlarından biri olarak kabul edilir.

Taş balığının panzehiri yok. Bulunduğu ortama kamufle oluyor ve çok dikkatli bakıldığında görülüyor. Bazen 48 saat hareket etmeden avını bekleyebiliyor. Kral kobradan, sarıakrepten ve huni ağ örümceğinden bile daha zehirli olan taş balığının sırtındaki 13 zehirli dikene temas eden canlı, felç kalıyor. Sırtında çok zehirli 13 dikeni bulunan taş balığı, temas halinde felç ederek, müdahale edilmemesi durumunda ölüme neden oluyor.

Brezilyalı Göçebe Örümcek (Muz Örümceği) Muz örümceği Dünya Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en zehirli hayvanı seçilmiştir. Kurbanlarına çok acılı bir son hazırlayan bu örümcek felç, kas kontrolü kaybı ve sonucunda ölüme kadar neden olan zehre sahiptir.

İç Yaypan Yılanı İç taypan, orta doğu Avustralya’nın yarı kurak bölgelerinde yaşar. Maksimum 2.5 metre uzunluğunda ortalama 1,80 metre uzunluğa ulaşır. İç taypan zehiri , 0.025 mg / kg fare LD 50 değeri ile en toksik olarak ölçülür. İç taipanın avını felç etmek için küçük bir zehir dozuna ihtiyaç duyduğu anlamına gelir. Zehrinin en az 100 yetişkin erkeği öldürecek kadar toksik olduğu tahmin edilmektedir. Memelileri avlar, ancak münzevi ve utangaçtır ve bu nedenle ısırıklar, insanlar tarafından nadiren rapor edilir. Bir kişi ısırıldıktan sonra lokalize ağrı ve ardından kusma, ishal, baş dönmesi, baş ağrısı, kasılmalar ve karın ağrısı gibi genel duygular yaşayacaktır. Tedavi edilmezse, kurban organ yetmezliğine yenik düşer.