Güncel

Whatsapp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak? İşte detaylar...

Whatsapp sözleşmesi kapsamında tabiri caizse bir kaos ortamı oluşmuştu. Sözleşmenin kabulüne zorlanan insanlar, gizlilik ilkesi çerçevesinde verilerinin kullanımını kabul etmemişti. Peki, Whatsapp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak? İşte detaylar...

Abone Ol

Şartları kabul etmeyenlerin süre sona erdiğinde uygulamayı kullanamayacağını belirten mesajlaşma servisi, gelen tepkilerin ardından bu süreyi 15 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda şirket, bu tarihten sonra anlaşmayı kabul etmeyen kullanıcılara ne olacağını, ne gibi yaptırımlar uygulanacağını gösteren bir duyuru yayınladı.

Whatsapp, 15 Mayıs'ta kullanıcıların hesaplarının silinmeyeceğini; bunun yerine bu tarihten sonra hala sözleşmeyi kabul etmeyenlerin WhatsApp'ta yapabileceklerinin yavaş yavaş sınırlandırılacağını belirtti.

Yapılan açıklamaya göre sözleşmeyi kabul etmeyenler, kabul edilmesi istenen bildirimi görmeye devam edecekler. Bir süre sonra da bu bildirim kalıcı hale gelecek ve kullanıcılar, ilk etapta sohbet listelerine erişemeyecekler ancak yine de gelen telefon ve video aramalarını cevaplamaya devam edecekler.

Bunun haricinde bir mesajı okumak veya yanıtlamak ya da cevapsız bir çağrıyı geri aramak için bildirimler kullanılabilecek.

Birkaç hafta sürecek sınırlı işlevselliğin ardından kullanıcılar, gelen aramaları veya bildirimleri almamaya başlayacak ve WhatsApp, o kullanıcıya mesaj ve arama göndermeyi durduracak.

Sonuç olarak kullanıcıların yapabileceği iki seçenek kalacak: Birincisi WhatsApp'ı silip yeni bir uygulamaya geçmek, ikincisi ise WhatsApp'ın gizlilik şartlarını kabul etmek.