Teknoloji ve Bilim

WhatsApp'ta silinen fotoğraflar nasıl geri getirilir?

Milyonlarca kullanıcısı olan WhatsApp'ta bazı nedenlerden dolayı geçmişimizi silmek isteyebiliriz. Silinen sohbette atılan fotoğraflar geri nasıl getirileceğini her zaman araştırılan konular arasında yer almıştır. Peki, WhatsApp'ta silinen fotoğraflar nasıl geri getirilir?

Abone Ol

WhatsApp klasörünü denetim edin Maalesef, iOS kullanıcıları evrak sistemlerine erişemediği için bu usul Android aygıtlar için geçerli. Uygulama, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm fotoğrafları varsayılan olarak WhatsApp klasöründe saklıyor. Bundan dolayı, fotoğrafı sohbetten silseniz dahi WhatsApp klasöründen silinmeyecektir. Bu klasöre ulaşmak için bir belge yöneticisi kullanmanız gerekiyor. Bunun için telefonunuz ile gelen yerleşik evrak yöneticisini kullanmanız daha sıhhatli olacaktır. Eğer isterseniz, Google Play Store’da yer edinen çeşitli evrak yöneticilerine de göz atabilirsiniz.

Silinen fotoğrafları kurtarmak için birinci olarak Depolama > WhatsApp > Media > WhatsApp Images adımlarını izleyin. Eğer gönderdiğiniz bir resmi arıyorsanız da WhatsApp Images evrakı içinde yer edinen Sent klasörüne göz atın. Eğer silinen fotoğraflarınızı burada bulduysanız problem çözülmüş anlama gelir. Diğeri taraftan, tıpkı adımları uygulayarak görüntü, GIF ve ses evraklarını da kurtarma imkanınız var.

WhatsApp söyleşi yedekleme tarihini denetim edin Üstte uyguladığınız süreç işe yaramadıysa, Ayarlar > Sohbetler > Söyleşi Yedeği’ne gidin . Burada, WhatsApp’ta son olarak yedeklemenin ne zaman gerçekleştiğini ve datalarınızı ne çoğunlukla yedeklemek suretiyle ayarladığınız suretiyle detayları görmüş olacaksınız. Eğer fotoğrafları son yedekleme sürecinden sonrasında sildiyseniz, fotoğraflarınızı kurtarmak için WhatsApp’ı kaldırıp gene yüklemeniz gerekecek. WhatsApp’ı yeniden yüklerken, yedekten geri yükle seçeneğini kabul ettiğiniz halinde tüm iletileriniz, fotoğraflarınız ve görüntüleriniz geri yüklenecektir.

Sohbeti dışa aktarma yolunu deneyin Silinen fotoğrafları geri getirme formüllerinden biri de sohbeti dışa aktarma. Bunun için Ayarlar > Sohbetler > Söyleşi Geçmişi > Sohbeti Aktar adımlarını izlemeniz gerekiyor. Hemen sonra fotoğraflarınız hangi sohbetten silindiyse o kullanıcının WhatsApp hesabını seçmeniz gerekecek. Burada karşınıza çıkan ”Medyayı Dahil Et” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bunun üstüne e-postaya aktar seçeneğine tıkladıktan sonrasında seçtiğiniz söyleşi içinde yer edinen tüm datalara anında ulaşacaksınız.

WhatsApp silinen fotoğraflar geri gelmedi mi? Birçok kullanıcının tercih etmiş olduğu hususi kurtarma uygulamalarına da değinmemiz gerekiyor. Piyasada WhatsApp ya da diğer uygulamalar için silinen dataları kurtardığını tez eden onlarca uygulama mevcut. Fakat bu uygulamalar kullanıcılardan belli fiyatlar talep ediyor. Bunun yanı sıra fiyatını ödeseniz bile yazılımın hakikaten rastgele bir datayı kurtarıp kurtarmayacağını söylemek maalesef mümkün değildir.

WhatsApp silinen fotoğraflar nasıl geri getirilir? Ne yazık ki, WhatsApp’tan silinen detayları kurtarmanın tek gerçek yolu, evraklarınız silinmeden evvel yedeğini almak. WhatsApp, uçtan uca şifrelenmiş olması sebebi ile söyleşi geçmişlerini sunucularında tutmaz. Bundan dolayı iletileri veya belgeleri kurtarmak için şirketle bağlantı kurmanız da maalesef mümkün görünmüyor. Kaynak: Shiftdele