Teknoloji ve Bilim

Xiaomi, telefon fiyatlarını güncelliyor!

Akıllı telefon pazarındaki popüler isimlerden biri olan Xiaomi, Türkiye fiyatlarını güncelliyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Abone Ol

Ülkemizdeki döviz kurlarının ani bir şekilde artması, akıllı telefon fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Bilindiği üzere Apple geçtiğimiz günlerde kurlardaki artıştan ötürü ürün satışını dondurma kararı almıştı.

Normal şartlarda böyle bir kararın alınması pek de kolay değil. Malum, sonuçta Apple ürünleri tek bir noktada ya da tek bir sitede satılmıyor.

Fakat hali hazırda stok olmadığı için, iPhone satışları sadece Apple.com üzerinden yapılabiliyordu. Elbette bu da ön sipariş şeklindeydi.

Ön siparişlerin hızlı bir şekilde artmasından sonra Apple siparişleri durdurma kararı almıştı. Nitekim gece saatlerinde de zamlı fiyatlarla satışlar tekrardan başladı.

Tabi ki diğer markaların model yelpazesi hayli geniş olduğu için zam uygulamaları Apple kadar kolay olmuyor. Fakat internet üzerindeki fiyatlara baktığımızda Xiaomi modellerinin de fiyatlarının yükseldiğini görüyoruz.

Özellikle de orta segmentte yer alan ve yeni çıkan Xiaomi modellerinin fiyatlarında fark edilir artışlar mevcut.

1 – 2 senelik modellerde ise öyle sert yükselişler yaşanmadı. Muhtemelen bu telefonlar stok fazlası olduğu için ve devamı üretilmeyeceği için zamlar fiyatlara öyle aşırı bir şekilde yansıtılmadı.

Xiaomi haricinde, sektördeki diğer üreticilerin de zamlar tarafında aceleci davranmadıklarını belirtmek gerekiyor. Fakat kurlardaki artış öyle ya da böyle modellerin fiyatlarına yansımış durumda.