Güncel

Yaz tatili ne zaman başlayacak 2021? MEB açıkladı!

Yaz tatilinin sinyalini veren Haziran ayının yaklaşmasıyla birlikte, akıllarda yaz tatilinin hangi gün başlayacağı sorusu belirdi. Peki, 2021 yaz tatili ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Abone Ol

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim-öğretim online olarak gerçekleştiriliyor. Bazı sınıflarda ise kontrollü yüz yüze eğitim sistemine geçildi. İkinci dönem sınavlarına katılan öğrenciler heyecan içinde yaz tatilini beklemeye başladı.

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatil ve okulların kapanması ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle demişti: "15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık.Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok."

2021 eğitim öğretim yılı takvimine göre, 18 Haziran 2021’de başlayacak olan yaz tatili 11 hafta sürecek. Böylece öğrenciler 2021 Eylül ayının ilk haftasında okullarına geri dönecek.

Bunun yanında LGS için heyecanla gün sayan sekizinci sınıf öğrencileri için 18 gün sonra sınavın olduğunu hatırlatmış olalım. Geçen yıl olduğu gibi 2021 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli türünde toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.

İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek.