Ramazan

Yeni moda mor baklava! Siparişlere yetişemiyor

Ülkemizde en çok tüketilen tatlılar arasında yer alan baklanın mor renklisi moda oldu. Adana'da çeşitli meyvelerin özütlerinden 'mor un' ile yapılan baklava popüler oldu. Siparişlere yetişemediğini söyleyen Mehmet Tekin her şehre mor baklava gönderdiğini söyledi. Tekin, baklavanın içeriğinde gıda boyası olmadığını belirterek, “Mor un, tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretiliyor” dedi.

Abone Ol

Mor baklavanın sağlığa faydalı olduğunu söyleyen Mehmet Tekin, “Adana’da şu anda mor baklavayı sadece biz üretiyoruz. Ürünümüz sağlıklı olduğu için Türkiye’nin her ilinden bu baklavamıza talepler var. Midye tatlısı, baklavalarımızı mor undan yapabiliyoruz. Ürünümüzün içinde kesinlikle gıda boyası ve katkı maddesi bulunmamaktadır.” İfadelerini kullandı.

Tekin “Ürünümüz tamamen doğaldır. Mor baklavanın içerisinde çok az bir ekşilik var. Bu ekşilikte baklavanın içerisindeki şekeri kesiyor. Mor un tamamen sağlığımıza zarar vermeyen bir yol izlenerek üretilmiş. Baklavayı yerken unun içerisinde bulunan meyveler şekeri kesiyor ve daha rahat yenilebiliyor. Baklavanın kilogramını 100 lira olarak belirledik. Talepler çok yüksek olduğu için siparişle bu ürünü üretiyoruz” dedi.