Güncel

Dys evrak sorgulama nasıl yapılır?

Abone Ol

Dys evrakları kişilerin emeklilik takibinde kullandıkları bir evraktır. Bu nedenle Dys evrak sorgulama düzenli olarak yapılarak bilgi alınabilir. Dys evrak araştırılması SGK ve e- devlet üzerinden yapılabilmektedir. SGK üzerinden yapılan sorgulamalarda ilgili web sitesi ziyaret edilerek evraklar sorgulanır. Bu sayede Dys evrağı hakkında bilgi sağlanmış olur. Aynı zamanda ilgili numaraları arayıp kişisel bilgilerin doldurulması halinde sorgulama yapılabilmektedir. Evrak sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Uygulamaya giriş yapan kişiler yine SGK sitesine yönlendirilecektir.

Varide No İle Dys Evrak Sorgulama Nasıl Yapılır?

Varide no ile emeklilik evrağı sorgulama yapılması mümkündür. Varide no diğer adıyla evrak sayısıdır. Evrak numarasını kullanarak online olarak Dys evrak sorgulama işlemleri yapılamamaktadır.

Dys Evrak Sorgulama Kimler Yapabilir?

Dys evrak sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için kişilerin e-devlet üzerinde yer alan 4A ve 4b emeklilik gruplarından birinde yer alması gerekir. Sistemde yer alan 4A SSK aylık bilgisi, 4B Bağkur aylık bilgisi sorgulaması yapılabilir. Dys evrak sorgulayabilecek kişiler emekli müracaatlarının sonucunda ne olacağını öğrenmek için belirtilen siteler üzerinden işlemleri gerçekleştirmelidir.

Dys Sorgulamasında Sonuçlar Nasıl Öğrenilir?

Dys evraklarının sorgulamasında kişilerin önüne sorgulama sonuçları gelmektedir. Bu sonuçlara göre SGK evrak takip zimmentten çıkarıldı, gelen evrak dosyası kaldırılmış, Dys giden evrak kayıtlı, gelen evrak kayıtlı gibi sonuçlar verilebilir. Bu sorgulama sonuçlarına göre ilgili kişiler Dys sorgulamasının sonuçlarını öğrenmiş olur.

SGK’dan Alınabilecek Sonuçlar Nelerdir?

SGK üzerinden evrak sorgulama sonuçları değişim gösterebilmektedir. Ekranda sorgulama esnasında çıkan sonuçların ile ilgili kişiler için anlamını bilmek önemlidir.

Gelen evrak dosyası kaldırılmış seçeneği olabilir. Bu durumda ilgili kişilerin evraklarının tamamlanan dosyalar arasına eklendiğini gösterir. Ancak tamamlanan her dosya işlemlerin bitirildiğini ifade etmemektedir. Bu nedenle ilgili kişilerin bu sonucu alması halinde SGK ile iletişime geçerek dosya ilerleyişini öğrenmesi mümkündür.

Dys evrak sorgulama yapılırken işlemlerinde SGK Dys giden evrak kayıtlı sonucu alınması da mümkündür. Böyle bir sonucun çıkması ilgili kişilerin evrağının görevli memur veya servise yönlendirildiği anlamına gelir. Bu durumda evrak işlemleriniz sonuçlanmamış olur.

Gelen evrak kayıtlı sonucu alınması halinde SGK’nın evrağı kayıtlı hale aldığı anlamına gelir. Bu sonuçlarda evraklarla ilgili işlemler sonlanmamıştır.

Dys gelen evrak beklemede sonucu çıkması evrağın ilgili memura veya servise henüz ulaşmadığı anlamına gelmektedir. Bu sonuca göre evraklarda henüz bir işlem yapılmamıştır.

Giden evrak kayıtlı diye sorgulama sonucu alınması halinde ilgili kişilerin evrağı posta ile veya elden verdiği anlamındadır.

Alınabilecek sonuçlar arasında gelen evrak iade edilmiş sonucu olabilir. Bu durumlarda kişilerin ilgili evrağı yanlış birime gönderilmiş olabilir. Bu nedenle bu şekilde uyarı alıyor olabilir.

Dys evrak sorgulama sonuçlarında SGK evrak kayda alınmamıştır sonucu çıkabilir. Bu durumda ilgili kişilerin evrağı hiç kayda alınmamıştır.

E-Devlet 4A Evrak Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK’ya emeklilik başvurusunda bulunan kişiler aldıkları sonuca göre emeklilik sürecini öğrenebilir. 4A SSK emeklilik maaşının eklenip eklenilmediği öğrenilebilir. Bu durumu öğrenebilmek için ilgili kişilerin 4A evraklarının sorgulanması işlemlerini e devlet üzerinden yapabilmesi mümkündür.

Evrak Doğrulama Varide No Nedir?

Evrakta sahtecilik gibi durumların önüne geçilebilmesi için ilgili kişilerden e-imzalı olan evrakları almaktadır. Ancak bazı durumlarda kişilerin evraklarını elden getirdiği durumlar ile karşılaşılabilmektedir. Elden getirilen evrakların doğrulamasının yapılabilmesi için barkod numarası ile yapılabilmektedir. Evrak doğrulamak için evrak sayısı kullanmak için üstünde yazan ilgili sayıların kullanılması gerekir.

Dys evrak sorgulama yapmak isteyen kişilerin ilgili sitelerden hızlı şekilde işlemlerini gerçekleştirmesi mümkündür.