Gündem

İdlib’de verilen süre doluyor

Abone Ol

Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’teki AK Parti Grup Toplantısı’nda “Suriye’de verdiğimiz süre doluyor” dedi. Suriye’de ve İdlib’de ortaya çıkan insani krizi önlemek için her yolu denediklerini anlatan Erdoğan, “4 milyon Suriye vatandaşını ülkemizde ağırlarken, asgari 1 milyon üzerinde göç dalgasını daha Türkiye, sessiz sedasız kabullenemeyecek” ifadesini kullandı. Erdoğan, taleplerinin, rejim güçlerinin Soçi Muhtırası sınırlarına çekilmesi olduğuna dikkat çekerek, “Gözetleme kulelerimizi kuşatma altına alanlara verdiğimiz süre doluyor. Bu ay sonuna kadar gözetleme kulelerini kurtarma peşindeyiz” diye konuştu. Erdoğan, “Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah, yakında buna da bir hâl çaresi bulacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“MİSAFİR DEĞİL EV SAHİBİYİZ”

İdlib’de en küçük bir geri adım atmayacaklarını anlatan Recep Tayyip Erdoğan, “Mutlaka” diyerek, “Rejim güçlerini mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkartacak, halkın evlerine dönüşünü sağlayacağız” diye konuştu. Diplomatik yolları da zorladıklarını dile getiren Erdoğan, “Biz bu coğrafyanın misafiri değil, ev sahibiyiz. 5 Mart’ta İstanbul’da bir Dörtlü Zirve planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

“ABD’nin elinde Patriot yok ki”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Patriot’lar ile ilgili uçakta sorulan bir soru üzerine, “Şu anda Amerika’nın bize vereceği Patriot yok. Biz teklifimizi yaptık, eğer gönderecekseniz, biz sizden de Patriot alabiliriz. Ama şu anda benim aldığım istihbarat ise verebilecekleri bir Patriot yok. Ellerinde böyle bir şey yok” ifadelerini kullandı. ‘Batı’dan yardım beklentiniz var mı? Örneğin NATO ve ABD’den gelecek Patriot’ların konuşlandırılması konularında’ şeklindeki bir soru için Erdoğan, “Şu anda Amerika’nın bir destek sözü Donald Trump ile görüştüğümde vardı. Ama henüz bir destek söz konusu değil. Bir daha görüşmemiz gerecek” dedi.

“BUNLARIN HEPSİ ÇÜRÜK YUMURTA”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yakında iktidar oluyoruz, tabanımız hazır olsun” sözlerini ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın CHP’ye ‘İttifakı açıklayalım’ diye şeffaflık çağrısını yorumlayarak, “Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Başka bir şeye gerek var mı? 50 yıl, 60 yıl oldu hep böyle söylediler. Yani maalesef yalandan başka hiçbir sermayeleri yok. Şimdi hepsi bir araya gelecekler… Bizim Erbakan Hoca’nın bir lafı var, derdi ki ‘40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz.’ Bunların hepsi, çürük yumurta” diyerek Saadet Partisi, HDP ve İyi Parti’yi işaret etti. ‘Bunlardan bir sağlam yumurta olmaz’ diyen Erdoğan, “Hepsi bir araya gelsin, topu bir araya gelsin, bunlardan bir şey olmaz” ifadesini kullandı.

“HTS KAYITLARI ÇIKINCA FARKLI HAVA ESECEKTİR”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Devletin elinde HTS kayıtları var, açıklasınlar” çağrısıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Konseyin şu anda içinde olup dedikoduları yapılanlarla alâkalı zannediyorum bu kayıtlar ortaya döküldüğünde Türkiye’de çok daha farklı bir hava eser ve esecektir” dedi. Erdoğan, grup toplantısı dışında Azerbaycan’daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin sivil ayağı tartışmalarıyla konuştu. Erdoğan’ın kendisini “FETÖ’nün siyasi ayağı” olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu’na verdiği cevap, “Kayıtlar açıklandığında Türkiye’de farklı hava eser, esecektir” şeklinde oldu.

“HER ŞEY SÜTLİMAN DEĞİL”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yurtta Sulh Konseyi’nin asker ayağı yargılanıyor, sivil ayağı ortaya çıkarılsın” sözlerini hatırlatan gazetecilere Recep Tayyip Erdoğan, “Devletin elindeki HTS kayıtları açıklandığı anda zaten artık kel görünecektir” dedi. Erdoğan, HTS kayıtlarının zamanlamalarının çok önemli olduğunun altını çizerek, “Konseyin şu anda içinde olup dedikoduları yapılanlarla alakalı zannediyorum; bu kayıtlar ortaya döküldüğünde Türkiye’de çok daha farklı bir hava eser ve esecektir. Bunun için biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Şu anda bazı şeyler açıklanmıyor diye her taraf sütlimandır zannedilmesin” uyarısında bulundu.

“Esed adam değil ki görüşelim”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Beşşar Esed ile görüşmesini” tavsiye edenlere, cevap vererek, “Zamanında görüştüğünü, ancak kendisinin adam olmadığını gördüğünü” söyledi. Erdoğan, Meclis’teki grup toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla kanlı diktatör ile görüşülmesi gerektiği yönündeki uyarılarına cevap vererek, “Esed’in adam olmadığını” dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “İdlib’de adam kendi toprağını savunuyor diyerek kahraman askerlerimizin mücadelesine zarar veren bir kişi, asla bu milletin evladı olamaz” diye bahseden Recep Tayyip Erdoğan, “İnsanda vicdan önemli sestir” ifadesini kullandı. Erdoğan, “İdlib’deki yavruların ahı sana yeter” dedi.

İYİ Kİ DOĞDUN REİS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Grup Toplantısı’nda doğum günü sürprizi yapıldı. 66 yaşına giren Erdoğan, AK Parti Grubu tarafından hazırlanan özel videoyu izledikten sonra duygulandığını söyledi. Erdoğan, gündemi değerlendirmek üzere kürsüye çıktı. Konuşmasından hemen önce AK Parti tarafından hazırlanan özel görüntüler Erdoğan’a ve partililere izletildi.

“İyi ki doğdun Reis, iyi ki varsın milletin adamı” sloganlarıyla kürsüye çıkan Erdoğan video ile ilgili, “Hazırlanan bu sürpriz, benim için çok duyguluydu. Çocukluk yıllarıma götürmesi ve oradaki birkaç anekdot gerçekten çok önemliydi; simit, su, kitap; çocukluğumun en önemli başlıkları” dedi.

“İkramiye kesimi yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ikramiyelerinin kesileceği iddiasıyla ilgili olarak, “Öyle bir şey yok. Böyle bir sahtekârlık olur mu? Bunu ortaya atanların derdi başka” şeklinde konuştu.

Erdoğan, emekli ikramiyelerinin kesileceği iddiasına dair ise ‘’Ne onun kaldırılması var, ne ikramiyelerin kaldırılması var. Öyle bir şey yok. Kaldıracaksak benim anons etmem lazım, partimizin sözcüsünün anons etmesi lazım veya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nün anons etmesi lazım. Böyle bir sahtekârlık olur mu? Bunu ortaya atanların derdi başka” ifadelerini kullandı… Erdoğan, yargı paketi çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, “Meclis’teki komisyonlardaki çalışmalar bittiği anda hemen o da gelecek” ifadesini kullandı.