Iğdır merkezde bulunan Av. İbrahim Bozyel Caddesi üzerinde, bir aydan uzun süre önce su borusu patladı. Belediyeye yapılan defalarca ihbarlara rağmen patlak tamir edilmedi.
BELEDİYE KAZDI, TAMİR ETMEDİ
Vatandaşların ihbarı üzerine belediye ekipleri, olay yerine gelerek kazı çalışması yaptı, ancak herhangi bir tamir işlemi gerçekleştirmeden bölgeden ayrıldı. Su patlağı, aradan geçen zamana rağmen hâlâ devam ediyor.
VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Caddede esnaflık yapan vatandaşlar, “Bir aydan fazla oldu, su yolda boşa akıyor. Hem altyapıya zarar veriyor hem de milli servet heba oluyor. Defalarca aradık, geldiler kazdılar ama tamir etmeden gittiler. Bu nasıl hizmet?” diyerek tepkilerini dile getirdi.
SU İSRAFINA KARŞI UYARI
Türkiye’nin birçok bölgesinde kuraklık ve su sıkıntısı yaşanırken Iğdır’da boşa akan su, çevre sakinlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Vatandaşlar, yetkililerden bir an önce kalıcı çözüm bekliyor.
Konuya ilişkin belediye yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar patlağın onarılmasını ve benzer durumların yaşanmaması için önlem alınmasını talep ediyor.