Güncel

İhtarname Ücreti Ne Kadar? – 2021 Noter İhtarname Ücreti Kaç TL?

Abone Ol

2021 ihtarname ücreti, 5 Mart 2021’ de resmî gazetede yayımlanan ücret tarifesi ile yeniden belirlenmiştir. Belirlenen ücret tarifesine tabi tutulan ihtarname ücreti, aynı zamanda ihtarnamenin oluşturulma koşullarına bağlı olarak da değişim göstermektedir.

İhtarname ücretinin ne kadar olacağı, ihtarnamenin kaç sayfa olduğuna bağlı olarak değişim göstermektedir. İhtarnamenin şekli, içeriği, sayfa sayısı, tipi vb. etmenler, ihtarname ücretinin ne kadar olacağını belirlemektedir.

2021 İhtarname Ücreti

Noter ihtarname ücreti minimum 155 TL’ den başlamaktadır. Maksimum ihtarname ücreti 1000 TL olarak belirlenmiştir. İhtarnamenin türüne göre ücretler değişiklik gösterdiğinden, en yakın noterliğe başvurarak işleminize uygun ihtarname ücreti öğrenilebilmektedir.

2021 Noterlik Ücretleri

2021 Noterlik ücretleri, 5.03.2021 de remi gazetede yer alarak yürürlüğe girmiştir. Belirlenen yeni noterlik ücretleri şu şekildedir:

2021 en minimum noter ücreti: 6,05 TL Noter vasiyetname ücreti: 273,59 TL Noter her sayfa için yazı ücreti: 8,29 TL Noter her sayfa için çeviri ücreti: 68,63 TL Noter her sayfa için karşılaştırma ücreti: 8,29 TL Noter her işlem için tescil ücreti: 2,59 TL Noter senelik emanet hesap ücreti: 19,15 TL Noter defter tasdik onay ücreti: 100 sayfaya kadar olanlar için; 2,59 TL, 100       sayfanın üzerindeki her 100 sayfa için ;97 kuruş onaylama ücreti Noter bildirim yazı ücreti; 2,59 TL Noter yol ücreti ödeneği masraflara ek olarak günlük; 32,85 TL Noter her işlem için aracılık ücreti masraflar hariç; 1,85 TL

İhtarname Nedir?

Noterlik Kanunu’nda yer alan 98. Madde ye göre ihtarnamenin tanımı şu şekilde yapılmıştır: “Her türlü hukuki işlemlerde muhatabına kanun, sözleşme, örf ve adetten doğan hak ve isteklerin yazılı şekilde bildirilmesi veya haber verilmesi için yapılan işlemlere ihtarname veya ihbarname denir. İhtarname veya ihbarname işlemleri Noterlik Kanunu’nda öngörülen şekil ve şartlara göre yapılır.”

İhtarname Ücreti Neye Bağlı Değişmektedir?

Noterlik Kanunu’nda yer alan 106. Maddeye göre; Noter aracılığıyla çekilen ihtarname, duruma bağlı olarak aşağıdaki ekleri içermektedir:

İhtar çeken ve ihtar çekilenin isim soyisim bilgileri, açık adresleri İhtar konusu İhtar çeken kişinin imzası Duruma özel olarak eklenmesi gereken belgeler var ise bu belgeler Tebliğ şerhi Noter imzası Noter mührü

Tarih

İhtarname ücreti, belirtilen şartlar altında hazırlanan ihtarnamenin karşılığı olarak kanunen belirlenen ödeme miktarıdır. İhtarname ücreti, işlemin tipine göre değişmekle birlikte belirtilen eklerin eklenmesiyle artan sayfa ve satır sayısına göre de yeniden fiyatlandırılmaktadır.