Isırgan otu Sarıgül’den daha faydalı

Abone Ol

Öteki alemin yabancısıysan toprağa stajyer olarak gireceksin.

Kusura bakmayın da biraz nostaljik manevra yaparsanız anlarsınız, hani eski sandıkların belirli noktalarına koyulan küçük lavanta torbaları vardı. İşte bu adamların sözleri, replikleri, vaatleri, çelişkileri de sandıkta avanta torbası olarak kalacak. Bakım zamanı gelmediyse sezgilerim kuvvetlidir.

Şimdi bu adamlar, ortasından ısırılmış eşeleği görünen bir elma gibi değilse ne? Ve bu elmalar, ananas suyuna karışıp muhalif olmak ile çakma enerji içeceği olmak arasında gidip gelmekten yorulmadı. Sakatat torbasından tombala çekilse, beyni orada bile ele gelmeyecek olan adamlara laf yetiştirme hizmetimiz yok. Delikanlı pozlarını bilgisayar camına kesip klavyeyi eteklik kumaşa seren adamlıktan istifa etmiş kim varsa bugünlerde Müslümanlara racon kesiyor. Kamer Genç’i de orda, Feyzi İşbaşaran’ı da (aday adayı). Onur, haysiyet hijyeni için kulağımıza galoş geçirip bunları dinlemek en güzeli.

Hadi dilleri böyle, peki çelişkileri… Geçen seçimlerde Sarıgül’ü arabesk vaatleri, kontak kapattıran siyasi hamle trafiği, dindar görünme frikikleri başlığı altında incelemiştik. Şu sıralar Kanlıca mantarıyla takas yaptı galiba, her yerde bitme enerjisi takdire şayan.

Bir TV programında Sarıgül’ün abartılı nezaket egzersizleri eşliğinde “Biz rakiplerimizin çoluğuyla çocuğuyla uğraşmayız” sözünü hatırlıyorum. Hiçbir suçu olmadığı halde sadece bir vakıf üzerinden siyasi ıkınmalarla yol bulup yolsuzluk yamadığınız kim peki? En baba siyasetçi sizsiniz eminim, inşaat mafyasıyla bir olup hizmet yerine baba siyasetçilik yapmanız da belki bu yüzden.

Arada çerez din, sarılacak sentetik çarşaf din, iftar ezanıyla hurmayla fotojenik resimler paylaşmak din, seccade arasında altı ok broşürcülüğü din, hey gidi hey! Sarıgül, dindarlara yaranma tezgahını kapatmış, Sözcü gazetesine röportaj vermiş. Diyor ki en baygın, en bayat, en ufalanmış tarafından şeriat gelcaak. Yahu şeriat gelse size tenezzül eder mi acaba? Dindarlara yaranmak için gerekli evrak kısmını tamamlayamamış, ne varsa postalını sevdiğim Ulusalcılar da var diyerek damağında dünden kalan hurma çekirdeğini yutmaya çalışıyor. İki tarafa göz kırpa kırpa bırak Sarıgül’ü, şaşıgül oldun madaralık ganii.

Komik şeyler oluyor. Ama gülmeye de halimiz yok. Ne haliniz varsa görün diyeceğim, lakin adamlık halimiz de sıfır. Tekrar ediyorum sandıkta avanta torbası olarak kalacak olan adamlar için tahminde bulunmak bile zaman kaybı. İşin cemaat birleşiğini hiç yazmıyorum. Yıllardır vesayetin siyasi temsilcisi bu partinin oklarına mübarek eleştirilerde bulunan cemaat de bu partiye oy vermişse vicdan akıl ferasetten yoksunluk dosyamız, yolsuzluk dosyalarından (!) önce açılmalıydı… Bu arada çare hala Sarıgül ise ben çaresizliğimi seviyorum. Bitti. ( Yukarıdaki Kanlıca mantarı diyorum, acaba yanlış paragrafta mı bitti)