Güncel

İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır kimdir, nereli? Murat Çakır neden görevden alındı?

Abone Ol

İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır kimdir, nereli? Murat Çakır neden görevden alındı? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. İBB şirketlerinden İSPARK’ın Genel Müdürü Murat Çakır’ın görevden alındığı duyuruldu. Özellikle son dönemlerde ettiği zarar ile gündeme gelen İSPARK'ın genel müdürünün görevden alınma sebebi merak konusu oldu. İBB'ye bağlı olan İSPARK'ın zararı en son 100 milyon lira olarak açıklanmıştı. Peki, İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır kimdir, nereli? Murat Çakır neden görevden alındı? İşte tüm detaylar…

İSPARK GENEL MÜDÜRÜ MURAT ÇAKIR KİMDİR, NERELİ?

Murat Çakır, 1973 Samsun doğumludur. Orta ve lise eğitimini Samsun Anadolu Lisesi'nde tamamlayan Çakır, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra, 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi "Yönetici MBA" bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2019'da yılında Beykent Üniversitesi İşletme Doktora programına başladı.

1996 yılında "Denetim" bölümünde çalışan Çakır, 1999-2006 yılları arasında Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ'de çeşitli yönetici pozisyonlarında bulunduktan sonra, 2006-2011 arasında şirketin Mali ve İdari İşler, Operasyon, Bilgi Teknolojileri, Krediler ve Risk Kontrol' den sorumlu "Genel Müdür Yardımcısı" olarak çalıştı.

2011-2015 yılları arasında Fina Enerji Holding A.Ş.' de Mali ve İdari İşler, Bilgi Teknolojileri ve İnsan Kaynaklarından sorumlu "Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi" olarak görev yaptı.

İSPARK A.Ş'ye Genel Müdür olarak atanan ÇAKIR, öncesinde İSPARK A.Ş, İSTANBUL ULAŞIM A.Ş ve KÜLTÜR A.Ş Genel Müdürlük görevini yürütmüştür. 1 Ekim 2021 tarihinde de İSPARK Genel Müdürlüğü görevinden alınmıştır.

MURAT ÇAKIR NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Murat Çakır 2020 yılının Aralık ayında İSPARK A.Ş Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti. 1 Ekim 2021 tarihi itibariyle de görevden alındığı öğrenildi. Çakır'ın yerine şu anda daha önce İSPARK Genel Müdürlüğü yapan Derya Atacan vekalet ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, geçtiğimiz günlerde İSPARK'ın 2020 yılı sonu itibariyle bir yılda 100 milyon ziyan ettiğini söylemişti.