İsrail'in Channel 12 kanalı Cumartesi günü, UEFA üzerindeki baskının artmasıyla İsrail'in Avrupa futbol müsabakalarından uzaklaştırılma riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
TEL AVIV İÇİN MEN İHTİMALİ
Kanala göre, UEFA yürütme komitesinin önümüzdeki hafta bu konuyu görüşmesi bekleniyor ve olası sonuçlar arasında İsrail milli takımının Avrupa elemelerinden çıkarılması ve Maccabi Tel Aviv gibi kulüplerin Avrupa Ligi'nden men edilmesi yer alıyor.
KATAR SALDIRISI
İsrail'in UEFA'nın önemli finansal destekçilerinden biri olan Katar'a yönelik son saldırısının ardından UEFA üzerindeki baskının arttığı bildirildi.
Bu gelişme, geçen ay UEFA'nın Paris Saint-Germain ile Tottenham arasındaki Süper Kupa final maçında “çocukları öldürmeyi bırakın, sivilleri öldürmeyi bırakın” yazılı bir pankart sergilemesinin ardından geldi.
Pankartı onaylayan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, daha sonra hükümetlerin eylemleri nedeniyle sporcuları cezalandırmak istemediğini ancak artan kamuoyu baskısını kabul ettiğini söyledi.
RUSYA ÖRNEĞİ
İsrailli yetkililer Channel 12'ye, Moskova'nın 2022'de uluslararası futboldan uzaklaştırılmasının ardından ülkenin “Rusya'nın durumuna bir adım uzaklıkta” olmasından korktuklarını söylediler.
LOBI FALİYETİ YÜRÜTECEK
İsrailli temsilcilerin, önümüzdeki hafta yapılacak UEFA toplantısı öncesinde bu kararı engellemek için lobi faaliyetlerinde bulundukları da eklendi.