Gündem

Kıbrıslı öğretmenlerden Barış Pınarı’na destek

Abone Ol

Suriye’de derinleşen insani krizin yanı sıra oluşturulmak istenen terör koridorunu yok etmek amacıyla düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu’na bir destek de Kıbrıslı öğretmenlerden geldi.

Barış Pınarı Harekâtı’na destek bildirisi yayınlayan Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) Başkanı Himmet Turgut, bildiride tarih boyunca gücünü milli ve manevi değerlerinden alan Türk milletinin bulunduğu coğrafyada barışı sağlamak, istikrarı tesis etmek, zulme uğrayan tüm dünya halklarının hak ve hukukunu adalet çerçevesinde aradığını belirtti.

TOPLUMDA KARŞILIĞI YOK!

KIBTES Başkanı Turgut bildirisinde, “Fırat’ın doğusunu terör koridorundan temizlemek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla gerçekleştirilen ve PKK/KCK/PYD/YPG teröristlerini etkisiz hale getirmek için yapılan Barış Pınarı Harekâtı’na desteğimiz tamdır” ifadesine yer verdi.

KKTC’nin sulh ve refahını milli dava bilincinden yola çıkılarak başlatılan 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sonunda vücut bulmuş yüce değerimiz diye tanımlayan KIBTES Başkanı Himmet Turgut, kendi devleti ve milletine karşı aidiyet hisleri zayıf olanların bedenen milletin içinde ancak zihniyet ve duruşları bakımından köklerinin dışarıda olduğunu söyledi.

Turgut, kökü dışarıda olanlara yönelik, “Bu kesimlerin açıklamalarını üzülerek takip ediyoruz.

Biliyoruz ki bu açıklamaların toplumumuzda karşılığı yoktur” dedi.

TÜRKİYE’NİN HAKLI TUTUMU

Savaş karşıtı olduklarının iddia eden fakat kan ve gözyaşının dinmediği Filistin’de, Irak’ta Suriye ve Arakanda zulme uğrayan Müslümanlar için tek kelime etmeyenlerin taşeronluğa soyunduğuna değinen Himmet Turgut, Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik müdahalesinde terörist sözcülüğünü üstlenenlerin bulunduğunu belirtti.

KIBTES Başkanı Turgut, taşeronluğa soyunanların teröristlerle barış görüşmesi yapılamayacağını ancak mücadele edileceğini unuttuklarının altını çizdi. Turgut, “Kaldı ki anavatanımız bugüne kadar yapması gereken tüm uyarıları muhataplarına yapmış, atması gereken tüm insancıl adımları atmıştır” diyerek Türkiye’nin haklı tutumunu savundu.

“BARIŞ PINARINI DESTEKLİYORUZ”

KIBTES Başkanı Turgut, “Devlet gibi yüce değerin tüm imkânlarını sınırsızca kullanıp kendi devletini aşağılayan, barış operasyonlarını kan ve gözyaşı olarak niteleyen zillet içinde ki sendikal zihniyetler bilmelidir ki 10 bin km öteden gelerek sözde kendi güvenliği için bölgeleri ateşe verenlerin, ona sessiz kalanların söylemlerinin hiçbir önemi yoktur” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk öğretmeninin özgün ve özgür sesi, eğitim çalışmalarının onurlu teşkilatı KIBTES, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında sarsılmaz manevi köprülerle ilişkilerin ivmelerin artarak gelişmesini istediğinin altını çizdiğini söyleyen Himmet Turgut bildirisine Barış Pınarı Harekâtını KIBTES olarak desteklediklerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında durduklarını belirterek son verdi.