Güncel

Kış desteği başvurusu nereden, nasıl yapılır? Kış desteği başvuru şartları nelerdir?

Abone Ol

Kış desteği başvurusu nereden, nasıl yapılır? Kış desteği başvuru şartları nelerdir? Soruları arama motorlarında merak konusu oldu. İhtiyaç sahipleri için kış desteği başvurusunun nasıl yapılacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış günlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2,5 milyar lira yakacak ve elektrik yardımı yapılacağını açıkladı. Peki Kış desteği başvurusu nereden, nasıl yapılır? Kış desteği başvuru şartları nelerdir? İşte tüm detaylar haberimizde…

KIŞ DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Son gelişmelere göre hükümet ihtiyaç sahiplerine ısınma ve elektrik için kış yardımı yapacak. Açıklama, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi.

Yanık, "Önümüzdeki kış günlerinde yakacak ve elektrik yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2,5 milyar TL destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden başvuru yapılabileceğini söyleyen Yanık, "Elektrik Tüketim Desteği’ni ise düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ailelerimize hali hazırda veriyoruz. Herhangi bir kuruma başvuru yapmalarına gerek yok. Sadece kimlik kartları ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmeleri yeterli olacak” ifadesini kullandı.

KIŞ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yapılacak yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, yakacak yardımına

e-Devlet üzerinden üzerinden başvurabilecek.

Elektrik Tüketim Desteği için ise sosyal yardım programından düzenli olarak faydalanan vatandaşlar, herhangi bir başvuruda bulunmadan faydalanabiliyor.

Kimlik kartı ve elektrik faturaları ile PTT'ye gitmelerinin yeterli olduğu belirtildi.

Başvuru hakkında detaylı bilgiler geldiğinde sayfamızda yer vereceğiz.