Kökü mazide olan âti

Abone Ol

Malum Kayyum atamalarıyla gündemde olan Diyarbakır, bir yandan yenilenme içerisine girerken, bir yandan da siyasetçilerin yoğun ilgisiyle devamlı ziyaret ediliyor. Bu ziyaretlere, Birlik Vakfı Diyarbakır Şubesinin açılışı nedeniyle de son dönemlerde Türkiye siyasetine damgasını vurmuş iki isim eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve beraberindekiler de katıldılar. Arada yapılan sohbetlerde konu genel anlamda Türkiye siyaseti olurken, Libya’ya olası bir asker gönderilmesi konusu da konuşuluyordu.

Diyarbakır Büyükşehir belediye başkan vekili ve İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun kente hizmetleri ve Birlik Vakfı gibi vakıfların bu hizmetlere katkısı da konuşulanlar arasındaydı ki, halk Vali beyin gönüllere dokunan hizmetlerini takdirle karşılıyor. Bunu da ila not belirtmekte fayda var.

İkinci gün Selahattin Eş (Çakırgil) üstatla hem tanışma hem de muhabbet etme fırsatımız oldu. Güzel bir salonda mütevazı bir güzellikte ve gerçek manada yıllardır kendini İslam davasına adamış, yılların dostlarına hitap etti Selahattin abi. Ne de olsa yurt dışına çıkmadan önce 5 yıl kadar şehre hizmet etmiş, kendi deyimiyle eski Diyarbekir’i dar sokaklarına kadar hatırlayan bir olarak.Necip Fazıl üstadın Diyarbekir’de bir konferansa davet edilmesi, konferans ve sonrasında yokluktan bir triportöre yalnız bindirilip havaalanına gönderilmesi meselesi var ki, hepimizin nereden nerelere geldik demesine vesile oldu.

Selahattin Eş (Çakırgil) üstat tüm gençlere dinletilmesi gereken nadir değerlerimizden biri. Son siyasal düzlemimizi en güzel okuyan ve dillendiren geçmiş ve gelecek arasında anlatımsal köprü olacak nadir şahsiyetlerden biri olarak günümüzü geçişme uyarlarken, uzun süre salonun sıkılmadan dinlemesini sağladı. Belki ezan okunmasa daha da konuşmasını arzuluyorduk. Kısmet başka bir konferansa inşallah diyelim.

Birlik Vakfı Diyarbakır Şube başkanı Metin Evsen Bey ve ekibine böylesi bir güzel hafta sonu için teşekkür ediyoruz. Böylesi güzelliklerin tüm ülkeye yeniden yayılması ve Müslümanların silkelenerek yeniden ayağa kalması için dua ediyoruz. Her yer birlik olsun, ülkede dirlik ve selamet olsun. Türkiye selam yurduna dönsün. Sığ, gereksiz ve anlamsız tartışmalar yerine ilim, tarih, bilim ve irfan okunsun. Ve hatta irfan geleneği dört bir yanımızı sarsın.

Konudan bağımsız son not: Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül beyefendinin milletvekili dahi olmadan önce bir program vesilesiyle bir âlimle karşılıklı el öpme görüntüsü servis edildi ki bu Anadolu İrfan geleneğinde yeri olan bir durumdu. Ana Muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu da daha önce bir üstatla karşılıklı el öpmüşlerdi. Biz bu tür algı oyunlarının tarihten silindiğini zannediyorduk ki, bir sile-i asğar yedik de kendimize geldik. Kim olursa olsun bu kadar bayağı bir propaganda ile hırpalanmamalı. Bence Kemal Bey çıkıp bu konuda arkadaşlar ayıp oluyor demeli vesselam…