☰
✕
Dünya

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde askeri uçak yerleşim bölgesine düştü...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) askeri uçağın düşmesi sonucu 3'ü ordu mensubu 13 kişi hayatını kaybetti. Uçakta üst düzey askerlerin de olduğu bildirildi.

Loading...

Abone Ol

Uçak, başkent Kinşasa'ya gitmek üzere ülkenin güneybatısındaki Kikwit kentinden havalandı. Teknik bir sorun yaşanmasının ardından mürettebatın Kwango eyaletindeki Kenge'ye iniş yapmaya çalıştığı belirtildi.

Kwango Vali Yardımcısı Remy Saki Bokinda, Kenge'de iniş pisti bulunmadığını ve uçağın bir yerleşim alanındaki arsaya düştüğünü açıkladı.

Uçakta üst düzey asker de vardı

Uçakta Kongo ordusunun Genel Denetçisi General Likulia Bakumi'nin yanı sıra bir binbaşı, bir yüzbaşı, diğer askeri personel ve sivillerin bulunduğu bildirildi.

Bokinda, uçaktaki herkesin hayatını kaybettiğini belirterek 12 kişinin cesedinin yanmış halde bulunduğunu, pilotun cansız bedeninin ise uçağın dışında bulunduğunu söyledi.

Kongo hükümeti, kazanın nedeninin belirlenmesi amacıyla ülkenin havacılık kazalarını soruşturma makamlarının inceleme başlattığını açıkladı.